23948sdkhjf

Klimaforandringer kan give nyt byggeboom

Høje energipriser og klimaforandringerne rummer potentiale til et nyt byggeboom. Alene energiforbedringer og –løsninger til den eksisterende boligmasse vil koste 100 mia. kr.
Det massive fokus på klimaforandringer og de høje energipriser kan være medvirkende til at holde liv i det danske byggeboom, der ellers var ved at løje af efter år med hektisk aktivitet.

Ifølge en ekspert fra Dansk Byggeri, Michael Nielsen, ligger der et uudnyttet marked for forbedring af energieffekten i Danmarks eksisterende boligmasse på over 100 mia. kr.

Det er inden for renovering af de allerede eksisterende bygninger at det største potentiale ligger gemt.

Ifølge Michael Nielsen vil en stigning i efterspørgslen efter klimarelaterede byggeopgaver komme til at overgå det mindre fald i byggeriets aktiviteter, der ellers var varslet for 2008.

- Når man taler om en mulig afmatning i byggebranchen, skal man altid huske, at hvis der kommer en mindre nedgang i 2008, så er det fra et historisk højt niveau. Så hvis der for alvor kommer gang i efterspørgslen efter de klimarelaterede opgaver, vil det indbære, at vi mindst kommer til at fortsætte med at køre på lige så fuld damp, siger Michael Jensen til dagbladet Børsen.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141