23948sdkhjf

Ringe isolering giver energispild

Kvaliteten af isoleringsarbejdet i byggeriet herhjemme kontrolleres ikke i tilstrækkelig grad og resultatet er, at man i dag reelt ikke ved, hvor meget af det udførte arbejde, der lever op til standarderne.
- I en tid hvor global opvarmning for alvor er kommet på dagsorden, er det ærgerligt at vi ikke har mere styr på om det isoleringsarbejde, der udføres, er godt nok. Er dårlig isolering eksempelvis skyld i, at vi spilder energi på opvarmning og efterfølgende afkøling? Siger formand Henrik Garver, Rådet for Oplysnings- og Kontrolordningen for Teknisk Isolering.

Det isoleringsarbejde som udføres af medlemmerne af Danske Isoleringsfirmaers Brancheforening, har i 2 år været underlagt stikprøvekontrol og resultaterne viser, at kvaliteten af deres arbejde lever fuldt op til kravene. Men erfaringerne efter to år med kontrolordningen er, at byggebranchens aktører ganske enkelt ikke benytter sig af muligheden for at få kontrolleret isoleringsopgaver udført af andre end medlemmerne
af Isoleringsforeningen, og derfor heller ikke stiller krav til kontrol med kvaliteten af den tekniske isolering i byggeriet.

- Trods tidligere kritik i medierne af kvaliteten af isoleringsarbejdet, kan vi konstatere, at ansvaret for kvaliteten af det tekniske isoleringsarbejde stadig er begrænset til foreningens egne medlemmer, siger Henrik Garver.

40% af det samlede danske energiforbrug anvendes i vores bygningsmasse. Teknisk isolering anvendes i forbindelse med opvarmning, ventilation, kedler, tekniske installationer og på varmtvandsrørene. Korrekt teknisk isoleringkan spare tusindvis af kroner på varmeregningen i et byggeri.

Rådet starter nu en kampagne med gratis kontrol for at få undersøgt, hvordan det står til med kvaliteten af teknisk isolering uden for foreningen af Danske Isoleringsfirmaers Brancheforening.

- Udfordringerne med global opvarmning og strengere energikrav til nybyggeriet gør det mere nødvendigt end nogensinde at sikre, at kvaliteten af isoleringen er i top. Derfor bør en grundig og velfungerende kontrolordning som Oplysnings- og Kontrolordningen for Teknisk Isolering anvendes og udbredes yderligere, det skal tilbuddet om gratis kontroller medvirke til, siger Henrik Garver.

Kontrolordningen sikrer at arbejdet lever op til standarden DS 452. Tilbuddet om gratis kontroller omfatter tekniske isoleringsopgaver på mindst 50.000 kroner og retter sig mod bygherrer, rådgivende ingeniører og entreprenører.

Læs mere om kontrolordningen på www.dibnet.dk .

Kilde: Oplysnings- og Kontrolordningen for Teknisk Isolering

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078