23948sdkhjf

Uhørt arrogance hos SKAT

"Magen til frækhed skal man lede længe efter”. Det mener Dansk Byggeri efter, at SKAT har videresendt ansvaret for de massive problemer med eIndkomst til arbejdsgiverne. Dansk Byggeri har for længst advaret skatteministeren mod at haste SKATs makværk igennem fra årsskiftet.
Skatteministeren og med ham SKAT har været vidende om, at det ville give alvorlige problemer at haste den såkaldte e-Indkomst igennem allerede fra nytår. SKAT har faktisk indrømmet, at systemet ikke fungerer, og at problemstillingen om hovedkort/bikort og hvilke arbejdsgivere, der har ret til at anvende hovedkortet først vil fungere om et halvt år.

Nu står så virksomhederne og deres medarbejdere midt i problemerne. Til det svarer SKAT i en presseudmelding, at det er arbejdsgiverne som har ”kludret” i det.

- Magen til frækhed - det er utrolig arrogant, siger projektchef Jørn Jensen, Dansk Byggeri, som mener, at det i stedet ville have klædt skatteministeren at rose virksomhederne for den store indsats, der er blevet gjort for at sikre medarbejderne deres løn - på trods af et langt fra færdigudviklet system, som SKAT har tvunget ned over virksomhederne.

- Sandheden er, at der i lønbogholderiet hos alle arbejdsgiverne og hos udbydere af lønsystemer i den seneste måned er blevet knoklet utroligt meget. Vores medlemmer fortæller, at der i denne periode bruges op til 3-4 gange så mange ressourcer, som normalt for at tilpasse sig eIndkomst, fortæller Jørn Jensen, som derfor finder det uklædeligt og frækt, at SKAT nu giver arbejdsgiverne skylden.

- SKAT burde lige nu have meget travlt med at får rettet fejl og mangler og hjælpe og vejlede virksomhederne ordentligt og tilstrækkeligt. Hverken telefonservice eller hjemmeside har været gearet til denne store mundfuld, og det understreger vel blot, at SKAT ikke har taget de nødvendige forholdsregler før lanceringen, understreger Jørn Jensen, som også peger på, at SKAT vel burde have lært af fejlene fra indførelse af e-fakturering, som stadig ikke fungerer alle steder.

- Jeg håber, at alle ressourcer hos SKAT snart sætter fokus på at få eIndkomst til at fungere frem for at finde syndebukke. SKAT skylder arbejdsgiverne ordentlige arbejdsbetingelser, og mit råd til SKAT er: Hænderne op af håndvasken og over til computeren – det kan ikke gå stærkt nok, slutter Jørn Jensen.

Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109