23948sdkhjf

5,6 millioner til udvikling af bygningsintegrerede solceller

EUDP udbyder en særpulje til bygningsintegrerede solceller. Tiltrængt opmærksomhed til et latent marked, lyder det fra Gaia Solar.
I forlængelse af aftalen mellem regeringen og Enhedslisten er der på Finansloven 2015 afsat 5,6 mio. kr. til en særlig indsats for at fremme bygningsintegrerede solceller (BIPV). Indsatsen gennemføres som særpulje under Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP), og der åbnes nu for ansøgninger om støtte til samlede projekter om udvikling eller demonstration inden for bygningsintegrerede solceller.

En driver i hverdagen
For Gaia Solar, der blandt andet har specialiseret sig i bygningsintegrerede solceller, er denne form for tilskud med til at sikre og fremme test og tilpasning af nye og innovative BIPV-løsninger til specifikke bygningstyper eller behov.

- Vi ser i høj grad puljen som en god mulighed for at udvikle løsninger, hvor vi kan integrere principper og ideer fra individuelle kundeprojekter i en ny samlet integrationsløsning, hvilket kan være svært i en travl hverdag, hvis ikke der prioriteres ressourcer til det. Her er tilskud til udvikling en vigtig driver, siger udviklingschef hos Gaia Solar Anders Sørensen til Energy Supply og tilføjer, at man hos Gaia Solar endnu ikke har taget stilling til, om man selv vil gøre brug af muligheden fra EUDP.

- Vi er dog åbne overfor henvendelser fra virksomheder eller bygherrer, som står med en udfordring eller mulighed, som kunne bruge vores kompetencer, siger han.

Tiltrængt opmærksomhed
Anders Sørensen understreger at man med puljen giver bygningsintegrerede solcelleløsninger den fornødne opmærksomhed og han forventer at man om få år vil kunne se en væsentlig udvikling i kølvandet af uddelingen af midlerne fra EUDP.

- Puljen sætter fokus på kvaliteten ved bygningsintegrerede solcelleløsninger, og både marked og udbuddet af løsninger opnår en tiltrængt opmærksomhed, som forhåbentlig vil kunne ses i løbet af de næste par år. Vi ser stadig et stort latent marked for løsninger, som i højere grad spiller sammen med tage, som er andre farver end sorte. Og samtidig støtter puljen godt op omkring regeringens ønsker om at Danmark skal være førende på bæredygtig byggeri – hvilket integrerede solceller er og bliver en væsentlig del af, understreger han.

Anvendelighed i to spor
Det samlede BIPV-program sigter mod billiggørelse og anvendelighed i byggeriet i 2 spor:

a) Løsninger til eksisterende byggeri ved f.eks. renoveringer. Fokus bør her være integrerbarhed, dvs. arkitektonisk gode tilpasninger til eksisterende byggematerialer, herunder reproducerbare, montagenemme standardelementer, men ikke nødvendigvis standardstørrelser.

b) Løsninger til nybyggeriet og større renoveringer i form af præfabrikerede tag- og facadeløsninger. Fokus bør være arkitektonisk tilfredsstillende multifunktionelle byggekomponenter, og skalerbarhed og udskiftelighed er ønskeligt for sådanne systemløsninger.

Ansøgningsfristen er fredag den 12. juni 2015 kl. 15.00.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078