23948sdkhjf

NCC: Årsresultat for 2007 utilstrækkeligt

NCC Construction Danmark kom ud af 2007 med en forbedring af driftsresultatet på 57 millioner kroner, men også med tilbagegang i både omsætning og ordreindgang. Trods forbedringen betragter ledelsen driftsresultatet på 29 millioner kroner som utilstrækkeligt.
NCC Construction Danmark forbedrede i 2007driftsresultatet, trods det betragter ledelsen driftsresultatet på 29 millioner kroner som utilstrækkeligt.

NCC Construction Danmark A/S’ årsregnskab er kraftigt påvirket af, at det danske marked for nybyggede boliger stod helt stille i 2007. Selvom driftsresultatet viser en pæn forbedring til 29 millioner kroner, så falder omsætningen med 474 millioner kroner til 4,8 milliard kroner, og der sker samtidig en markant opbremsning i ordreindgangen, som falder med 1,5 milliard kroner til 4,0 milliard kroner.

– Vi fik i 2007 vendt den negative trend i entreprenørforretningen og skabt en positiv og stabil udvikling i vores bygge- og anlægsaktiviteter. De problemer, vi stod med i entreprenørforretningen ved udgangen af 2006, løste vi i vid udstrækning i løbet af året. Resultaterne af indsatsen blev desværre negativt påvirket af et fortsat vigende boligsalg samt et utilfredsstillende resultat i produktionen af enfamiliehuse, siger Torben Biilmann, administrerende direktør for NCC Construction Danmark A/S og medlem af koncernledelsen for NCC AB.

– Derfor igangsatte vi en omfattende turnaround og konsolidering i hele vores boligforretning, så den fortsat har mulighed for at være blandt de mest betydende på det danske marked, siger Torben Biilmann.

– Ikke kun omsætningen, men i særdeleshed også ordreindgangen, er påvirket af det pressede boligmarked og af en skærpet selektering i ordremulighederne. Tre fjerdele af faldet i ordreindgangen skyldes alene tilbagegang i salget af boliger. Vi har nu tilpasset boligorganisationen, hvilket har medført engangsudgifter til blandt andet fratrædelsesordninger. Vores opgave er at gøre NCC’s lønsomhed mindre følsom overfor konjunkturerne på boligmarkedet. Samtidig må vi tage boligkøbernes utryghed ved prisniveauet i markedet alvorligt og sikre, at vi både kan producere til og tjene penge på de priser, som kunderne efterspørger, siger Torben Biilmann.

Kilde: NCC Construction Danmark

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125