23948sdkhjf

Billig Fermern-bro for farlig

Broen over Femern Bælt risikerer at blive for farlig, hvis man bygger den billige skråtagsbro, vurderer eksperter. Derfor risikerer forbindelsen nu at blive meget dyrere, end først antaget.
En opfordring fra søfartseksperter lyder: Drop skråtagsbroen over Femern Bælt og byg en hængebro i stedet. Søfolk og søfartsmyndigheder frygter alt for mange kollisioner, hvis man vælger den billige skråtagsbro.

- 724 meter er en fuldstændig uacceptabel bredde. Skibene i Femern er op til 350 meter lange, og en afstand på 300 meter til pylonerne er alt for lille en sikkerhedsmargin, siger lods Lars Solberg Wollesen, Danpilot i Gedser.

Lars Solberg Wollesen har foretaget 350 gennemsejlinger i Femern Bælt og deltager i den dansk-tyske ekspertgruppe, der skal komme med vurderinger af sejladssikkerheden ved de forskellige forslag.

Forslaget fra ekspertgruppen er nu, at man bygger en hængebro med ét stort gennemsejlingsfag ligesom ved Østbroen i Storebælt. Den løsning er dog dyrere end politikernes løsning: en skråtagsbro med tre gennemsejlingsfag til 32 mia. kr.

Hængebroen vil blive fem mia. dyrere end en skråtagsbro, mens en tunnel vil blive næsten otte mia. kr. dyrere.

Men før, der er lavet VVM-undersøgelser og risikovurderinger, kan der ikke siges noget om, hvilken løsning, der vælges.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094