23948sdkhjf

Ikea søger partner til nyt varehusbyggeri

Det planlagte Ikea-varehus ved Dybbølsbro på Vesterbro skal omgives af både boliger, erhverv og grønne områder.
Ikea Danmark har planer om at opføre et nyt varehus, der som et af møbelkædens allerførste placeres i centrum af en storby med den tomme DSB-grund ved Dybbølsbro på Vesterbro som bestemmelsessted.

Flere informationer følger

Det var for at komme rygterne i forkøbet, at Ikea Danmark torsdag meldte ud, at møbelkæden har planer om at bygge et nyt varehus midt i København.

For selv om idéerne er mange, kan Ikea-direktør Dennis Balslev ikke melde det store ud om selve byggeriet af varehuset.

- Vi er i en fase, hvor vi skulle smide nyheden ud, fordi kommunen tog emnet op. Derfor ville det alligevel komme ud, siger han.

Først i foråret 2016 forventer Ikea Danmark at kunne komme med de første meldinger omkring krav og ønsker til byggeriet af det nye varehus.

Læs mere: Ikea vil åbne nyt varehus i København

Før varehuset kan opføres, skal lokalplanen for området ændres. Men allerede nu ligger det fast, at Ikeas 37.000 kvadratmeter store varehus ikke kommer til at ligge alene på den kæmpemæssige grund.

- Det oplæg, der findes, er, at der skal være andre bygninger på grunden, som ikke er Ikeas. Grunden er simpelthen så stor, at der er masser af plads til andre bygninger. Det drejer sig om både bolig og erhverv, som kan fordeles på cirka 30.000 kvadratmeter, siger Dennis Balslev, der er adm. direktør for Ikea Danmark, til Building Supply.

Søger partner
Ifølge grundplanen for området er der tale om fire bygninger foruden en masse grønne områder, som skal sørge for, at det grønne landskabsstrøg fra Tivoli Congress Center, langs det nye varehus, under Dybbølsbro og hele vejen ned til den nye metrostation, der forventes at stå færdig i 2023, bliver til virkelighed.

- Vi skal sørge for, at varehuset udstråler noget grønt og aktivt, så det bringer liv til området. Det skal ikke være sådan, at alt ligger dødt hen om aftenen, når Ikea er lukket. En idé kunne måske være, at vi etablerer en boldbane på toppen, som alle københavnere frit kan bruge, siger Dennis Balslev.

Han håber, at boligområderne kan anvendes som ungdomsboliger, mens erhvervslokalerne eventuelt kan anvendes som kontorer eller hotelfaciliteter.

Det bliver dog ikke Ikea Danmark alene, der kommer til at styre showet. Og selv om den nye lokalplan tidligst kan vedtages endeligt i sommeren 2016, er jagten på egnede partnere allerede så småt gået i gang, fortæller Ikea-direktør Dennis Balslev.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088