23948sdkhjf

Bonus som vej til bedre sikkerhed

Medarbejdere, som husker at bruge sikkerhedsudstyr, medarbejdere, som påtaler usikker adfærd overfor kollegaerne og medarbejdere, som er med til at udvikle arbejdsmiljøarbejdet i byggevirksomhederne skal ifølge Dansk Byggeri belønnes.
Medarbejdere, som husker at bruge sikkerhedsudstyr, medarbejdere, som påtaler usikker adfærd overfor kollegaerne og medarbejdere, som er med til at udvikle arbejdsmiljøarbejdet i byggevirksomhederne skal ifølge Dansk Byggeri belønnes.

Dansk Byggeri er som medlem af Arbejdsmiljørådet med til at gennemføre den kampagne, som for nu og de kommende 12 uger løber over tv-skærmen. Her bliver seerne gjort bekendt med mange af de arbejdsmiljøpåvirkninger, som man udsættes for i dagligdagen på blandt andet byggearbejdspladser.

Mange har måske allerede stiftet bekendtskab med den lettere koleriske I. B. Hundsemann, som er formand for ”Folkebevægelsen mod arbejdsmiljø i aviserne Urban og 24 timer, eller hørt ham søge støtte til sin ”Folkebevægelse mod arbejdsmiljø” på radiostationen 100FM. I. B. Hundsemann skal være med til at fange opmærksomheden hos alle, der i det daglige arbejder på danske arbejdspladser og er med til at påvirke arbejdsmiljøet for sig selv eller i forhold til kollegaer.

Dansk Byggeri vil i forbindelse med kampagnen slå til lyd for at udvide brugen af bonusordninger ved at belønne god sikkerhedsadfærd hos virksomhedernes medarbejdere.

- Blandt Dansk Byggeris medlemmer finder vi hos eksempelvis Enemærke og Petersen et bud på målrettet brug af bonus, som redskab til at forbedre arbejdsmiljøet. Her har man besluttet at give bonus til virksomhedens medarbejdere, hvis de forfølger virksomhedens værdier, som blandt andet omhandler godt arbejdsklima og medarbejderinvolvering. Det føler medarbejderne er med til at fremme arbejdsmiljøet og trivselen i virksomheden, forklarer afdelingschef for Miljø og Arbejdsmiljø, Jesper Kielsgaard, Dansk Byggeri.

- I Dansk Byggeri er vi overbevist om, at bonusordninger kan medvirke til at stimulere en god indsats. Det kan imidlertid ikke stå alene. På arbejdsmiljøområdet har vi brug for både pisk og gulerod. Bøder og bonusordninger supplerer derfor fint hinanden. Derfor vil vi nu tage kontakt til fagbevægelsen, så vi i regi af Branchearbejdsmiljørådet for Bygge- og Anlæg får udviklet værktøjer, vi efterfølgende kan bruge i virksomhederne, når de ønsker at indføre arbejdsmiljøbonus.

Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094