23948sdkhjf

Sønderborg sænker priserne på erhvervsgrunde

Kommunen igangsætter et nyt erhvervsinitiativ.
Sønderborg Kommune sætter gang i hjulene med endnu et erhvervsinitiativ, der vil give erhvervslivet gode vilkår for vækst. Derfor anbefaler Erhvervsudvalget nu, at man sænker priserne på erhvervsgrundene i Ullerup, og at alle erhvervsgrunde skal være inklusiv tilslutningsudgifter ved køb af grunden.

- Det er en af vores fremmeste opgaver som Erhvervsudvalg at sikre, at erhvervslivet har de rette rammer til at drive virksomhed her i kommunen. En af de ting vi holder øje med, er, om det kan betale sig for virksomhederne at bygge nyt eller udvide, hvis de har pladsmangel. Med denne anbefaling er det vores håb, at vi nu kan skabe de rammer og dermed hjælpe væksten på vej her i kommunen, forklarer Ole Stenshøj Wandahl, formand for Erhvervsudvalget.

Prisen på en erhvervsgrund i Ullerup bliver sat ned fra 95 kroner pr. kvadratmeter til 70 kroner, og kommunen vil nu tage prisen for tilslutningsudgifterne på sig. Det skal gøre Sønderborg Kommune til et attraktivt sted at investere i erhvervsjord og bygge sin virksomhed op fra starten.

Det betyder selvfølgelig et fald i indtægterne på salg af erhvervsgrunde i kommunen, men det kan stadig betale sig. Det mener Tom Holden, medlem af Erhvervsudvalget:

- Det siger sig selv, at man kan se det på bundlinjen, når man sætter prisen ned, men vi ser hellere, at vi får solgt en masse grunde, og at de ikke står tomme hen. På den måde bliver det en investering i det lokale erhvervsliv. For det kommer hele kommunen til gode, hvis flere virksomheder bygger nyt her hos os. Det vil påvirke beskæftigelsen og økonomien i positiv retning, og på den måde bliver det forhåbentligt og nødvendigvis ikke et tab, at vi nu sænker priserne en smule og inkluderer tilslutningsudgiften i prisen.

Erhvervsudvalget anbefaling er nu sendt til Økonomiudvalget, der sidder med den endelige beslutning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125