23948sdkhjf

1.000 tons stål til nyt Experimentarium

Give Stålspær leverer cirka 1.000 tons konstruktionsstål til byggeriet – herunder en serie store gitterdragere.
Experimentarium i København er i gang med en omfattende ombygning og udvidelse. Selv om en brand i sidste uge hærgede byggeriet, er det stadig planen, at det skal stå klar i slutningen af 2016.

Og det bliver med jysk stål som et bærende element. Give Stålspær står for leverancen af cirka 1.000 tons stålkonstruktion til projektet - herunder kompositbjælker og kæmpe gitterdragere, der har en længde på 44 meter og en højde på 6 meter med en vægt på 43 tons stykket. Gitterdragerne er så store, at de af hensyn til transporten må færdigsvejses på pladsen.

Leveringen og monteringen udføres for entreprenøren HME Byg, som opstiller Nordeuropas største byggekran til formålet. Kranen er hele 70 meter lang, har en kroghøjde på 45 meter og kan løfte 47 tons.

Projektet omfatter fornyelse af den gamle tappe-halbygning på cirka 16.000 kvadratmeter og udbygning med et areal på ca. 9.300 kvadratmeter. På taget skal der være en stor udendørs udstilling, taghave, café med udsigt til Øresund, solceller med videre. Derudover udvides med en stor multiscene med plads til 400 gæster, værksteder, større butikker og så videre. Fra Give Stålspær lyder det:

- Det er et spændende projekt af en anseelig størrelse og en blandt flere kulturinstitutioner, Give Stålspær A/S har leveret til, fortæller Teil Bechmann og henviser til projekter som Rockmuseet i Roskilde og Urban Media Space i Århus, der også er bygget med konstruktioner fra
Give Stålspær.

Theil Bechmann oplyser desuden, at branden på byggepladsen ikke får nogen indflydelse på virksomhedens leverance til projektet hverken omfangs- eller tidsmæssigt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094