23948sdkhjf

Ommen & Møller bygger aalborgensisk bro

Den nye røde kulturbro åbner ny for trafik i 2016.
Erfarne brobyggere fra Sønderjylland får til opgave at lave den nye kulturbro mellem Aalborg og Nørresundby.

Firmaet Ommen & Møller var lavestbydende - 14,9 mio. kr. - i konkurrence med firmaerne Aarsleff Rail og C.G. Jensen.

Med alle udgifter indregnet, blandt andet rådgivning, ender den samlede regning et sted under 25 mio. kr., som er den samlede sum til rådighed. Fordelt med 15 mio. kr. fra Folketinget og 10 mio. kr. fra Aalborg Kommune.

- Vi glæder os til at komme i gang med et projekt, som har været meget længe undervejs, siger afdelingsleder Martin Fischer, Aalborg Kommune.

Først køreklar i 2016
Han ved ikke endnu, hvornår byggeriet går i gang, men i kontrakten er det aftalt, at broen skal stå færdig ved udgangen af 2015.

Det betyder dog ikke, at broen så også bliver taget i brug på det tidspunkt. Der går formentlig yderligere et halvt år, altså sommeren 2016, før byens borgere kan gå og cykle på den nye fjordforbindelse.

Det skyldes, at Banedanmark skal forstærke klapfaget og udskifte den gamle motor, der skal kunne trække noget mere med yderligere et klapfag påmonteret. Motoren bliver også stærkere, så den kan løfte klapfaget i kraftigt blæsevejr.

Men arbejdet betyder stop for gennemsejling i længere tidsrum, og derfor har Søfartsstyrelsen bedt om, at det udføres i foråret eller efteråret. Derfor må Banedanmark vente til foråret 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187