23948sdkhjf

Stigende interesse for bæredygtigt byggeri giver Superwood medvind

Byggebranchen fokuserer i stigende grad på grønt byggeri. En af de virksomheder, der mærker den positive interesse er Superwood i Hampen ved Horsens. Antallet af forhandlere er mangedoblet inden for det sidste år. Superwood er at finde på stand E-5902 på Byggeri 2008.
Superwood, der har modtaget EU’s miljøpris, mærker klart det holdningsskifte til bæredygtighed i byggeriet, som er på vej. Mens det i flere år har været op ad bakke for producenter af miljøvenlige bygematerialer, er arkitekter og også tømrermestre blevet overbevist om, at det kan betale sig at anvende bæredygtige materialer, som i dag også er konkurrencedygtige.

- Efterspørgslen efter miljøvenlige byggematerialer som imprægneret træ, der både er fra bæredygtig skovbrug og imprægneret på en miljøvenlig måde, er i stærk stigning, konstaterer adm. dir. Ole Dalsgård Nielsen, Superwood.

Forud for byggeudstillingen Byggeri 2008 i Fredericia har Superwood fået tildelt udmærkelsen ”Bedre Byggeri-logoet” netop for at give byggeriet et kvalitetsløft i kraft af bedre miljø- og brugervenlighed.

Miljø-hensynet vinder frem
At holdningsændringen i retning af øget miljøbevidsthed nu vinder gehør i byggebranchen, vidner den store interesse fra bygemarkederne og andre forhandlere om. I løbet af 2007 har Superwood mangedoblet antallet af lagerførende forhandlere, så distributionsnettet er landsdækkende til foråret, når tømrermestre og gør-det-selv-folk for alvor går i gang med at bygge garager, udhuse, rækværk og beklæde boliger og sommerhuse.

Superwood er en ny, renere type af imprægneret træ, som imødekommer den moderne bygherres krav om holdbarhed, anvendelighed og miljøvenlighed. Adskillige års forskning og udvikling ligger forud for lanceringen af produkterne.

Superwood er meget lettere at håndtere for håndværkerne, da træet ikke opfugtes under imprægneringenog dermed vejer ca. det halve af vådt trykimprægneret træ. For arbejdsmiljøet er der oplagte fordele ved at arbejde med Superwood, der hverken indeholder tungmetaller eller opløsningsmidler. Miljøvenligheden betyder også, at affaldstræet kan bortskaffes som almindeligt brændbart affald.

Det nordiske gran bliver gennemimprægneret, hvor man med traditionel trykimprægnering kun kan behandle overfladen, og man kan derfor bearbejde træet uden at blotte uimprægnerede områder. Superwood kan anvendes til alle typer af træbeklædning, og også til stakitter og hegn, som børn og voksne kommer i kontakt med. Selve træet er nordisk gran fra bæredygtigt skovbrug i Skandinavien, hvor der føres streng kontrol med fældning og genplantning.

Superwood er at finde på E-6902 på Byggeri 2008.

Kilde: Superwood

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079