23948sdkhjf

NCC skærper sikkerheden på byggepladserne

Krav om hjelm og sikkerhedsbriller skal nedbringe antallet af øjen- og hovedskader.
I perioden fra 2011 til 2014 havde NCC 10 hovedskader og 25 øjenskader. 80 procent af hovedskaderne og 69 procent af øjenskaderne kunne være undgået, hvis der konsekvent var brugt sikkerhedsudstyr.

Derfor har entreprenørvirksomheden med virkning fra mandag den 4. maj 2015 indført krav om, at alle skal bære hjelm og sikkerhedsbriller, når de færdes på NCC’s byggepladser.

- Ingen skal komme til skade, mens de arbejder for os. Hverken vores medarbejdere, vores leverandører eller vores samarbejdspartnere. Det er klart, at mange af vores medarbejdere skal vænne sig til at gå med hjelm og sikkerhedsbriller hele tiden – selvom det er varmt og brillerne dugger, eller det er koldt og regner. Men min oplevelse er, at langt de fleste kan se fornuften i det her og ved, at det er for deres egen skyld, at vi indfører påbuddet, siger Kåre Christensen, der er senior arbejdsmiljøchef i NCC Construction.

En meget farlig branche
Og der er ingen vej udenom. Undlader man at overholde kravet om hjelm og sikkerhedsbriller, får det klare konsekvenser. Først en mundtlig advarsel, så en skriftlig og derefter bortvises medarbejderen, hvis man stadig ikke vælger at overholde påbuddet. Det gælder alle, der færdes på NCC’s 75 byggepladser rundt om i Danmark.

- Vi arbejder i en meget farlig branche, og derfor skal vi gøre os særligt umage med at skabe en sikker arbejdskultur, hvor ingen kommer til skade, siger Kåre Christensen.

Som det er i dag påbyder lovgivningen kun brug af hjelm og briller på pladser, hvor arbejdsgiveren finder det nødvendigt efter at have vurderet risikoen for ulykker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125