23948sdkhjf

Royal snorklipperi på Dokk1

Når Dokk1 slår dørene op lørdag 20. juni 2015 bliver det H. M. Dronning Margrethe, der klipper snoren.
Da Hendes Majestæt fejrede fødselsdag i Aarhus 8. april var Dokk1 stadig en byggeplads fyldt med betonstøv og byggematerialer. Men når hun gæster Aarhus igen lørdag 20. juni 2015, er det for officielt at åbne byens nye, store Hovedbibliotek og borgerservice, der er opført ved åens udmunding.

Herefter vil Dokk1 åbne for publikum, og åbningsarrangementet lørdag 20. juni vil således rumme mange oplevelser og aktiviteter for byens borgere. Et større program er under udarbejdelse og vil blive meldt ud senere.

Dokk1 er del af det store byudviklingsprojekt, Urban Mediaspace Aarhus, der skal omdanne inderhavnen i Aarhus til byrum. Foruden bibliotek og Borgerservice indeholder Dokk1 et stort fuldautomatisk p-anlæg, som er opført under bygningen.

Realdania og Realdania Byg bidrager med cirka 750 millioner kroner til projektet. Dette bidrag er en forudsætning for, at projektet kan realiseres. Bidraget består dels i en investering i et innovativt parkeringsanlæg med plads til 1.000 biler og dels i tilskud til udviklingen af et spændende og levende havnebyrum.

Købmand Ferdinand Sallings Mindefond bidrager med 27 millioner kroner til en legepolads ved Dokk1 og en skulptur ved den kommende havneplads
A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal bidrager med 17 millioner kroner til Multisalen i Dokk1

Fakta om Dokk1
Dokk1 er del af Urban Mediaspace Aarhus, som er Aarhus Kommunes hidtil største bygge- og anlægsprojekt med et samlet budget på cirka 2,1 mia. kr. Projektet gennemføres i partnerskab med Realdania.

Foruden opførelsen af Dokk1 og et automatisk parkeringsanlæg med 1000 pladser omfatter Urban Mediaspace Aarhus nye havnepladser, klimasikring af midtbyen, frilægning af den sidste del af Aarhus Å samt omlægning af infrastrukturen i området.
Dokk1 bliver Aarhus’ nye hovedbibliotek og Borgerservice. Dokk1 åbner den 20. juni 2015.


Parter i projektet:

Aarhus Kommune er bygherre
Realdania og Realdania Byg er partnere
Rambøll Danmark er bygherrerådgiver
Schmidt Hammer Lassen architects er totalrådgiver
Alectia A/S er underrådgiver
Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue er underrådgiver
NCC A/S er partneringentreprenør og byggepladsleder
Lödige er leverandør af det automatiske p-anlæg
COWI er byggeleder
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101