23948sdkhjf

Nye kontrolaktioner på byggepladserne

Arbejdstilsynet gennemfører i dag endnu en række uanmeldte kontrolbesøg på byggepladser over hele landet. Tidligere aktioner har vist, at der er store sikkerhedsproblemer på byggepladserne.
Arbejde på tage, stilladser og stiger er et betydeligt sikkerhedsproblem på danske byggepladser, hvor medarbejderne dagligt udsættes for risikoen for alvorlige og i nogle tilfælde dødelige ulykker. Men også færden inde på byggepladserne er et område, hvor mange bygge- og anlægsarbejdere kommer til skade.

Derfor er både arbejde i højden og byggepladsernes færdselsveje blandt de sikkerhedsforhold, som Arbejdstilsynet især vil kigge efter under dagens kontrolaktion.

- Arbejdstilsynets mange aktioner på byggepladserne gennem de seneste år har sammen med vores øvrige aktiviteter i branchen vist, at der vedholdende er store problemer med sikkerheden i bygge- og anlægsbranchen, siger kontorchef Sonja Ploug Jensen, Arbejdstilsynet. - Fra alle sider, det vil sige både fra politisk hold, hos organisationerne og i Arbejdstilsynet, er det fastslået, at de store sikkerhedsproblemer er uacceptable, og at der skal rettes op. Derfor fortsætter vi med at gennemføre uanmeldte aktioner.

I 2006 blev der anmeldt i alt 5.422 arbejdsulykker inden for bygge- og anlægsbranchen. Over de seneste fem år er antallet af ulykker steget med mere end 20 pct.

- Ulykkestallene på byggepladserne har i mange år været skræmmende læsning, der understreger behovet for, at der bliver gjort noget, siger Sonja Ploug Jensen. - Vi kender endnu ikke tallene for 2007, men forventer allerede i midten af marts at kunne offentliggøre antallet af dødsulykker i 2007, herunder også for bygge- og anlægsbranchen.

Under aktionen besøger Arbejdstilsynet så mange byggepladser som muligt - og Arbejdstilsynets tilsynsførende vil reagere resolut over for brister i sikkerheden på pladserne. Er forsømmelserne alvorlige, kan det betyde, at Arbejdstilsynet stopper arbejdet, indtil forholdene er bragt i orden.

- Ingen i bygge- og anlægsbranchen kan være i tvivl om, at der er sat fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed, og der er ingen undskyldning for at gå på kompromis. Derfor tager vi altså fat, hvor der er anledning til det, siger Sonja Ploug Jensen. - Men det er klart, at myndighedens aktion ikke gør det alene, for det er først og fremmest branchen selv, der kan løse problemerne. Derfor hilses alle initiativer til at forbedre sikkerheden velkomne. For kun ved en fælles fokusering fra alle branchens parter og målrettet indsats kan vi få bragt antallet af ulykker på byggepladserne ned.

Kilde: Arbejdstilsynet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078