23948sdkhjf

Iværksættere forvandler containere til bæredygtige boliger

Logik & Co. og Vandkunsten er samarbejdspartnere på projektet.
Ombyggede skibscontainere giver lavere kvadratmeterpriser på miljøvenlige boliger. Det er visionen hos de to unge akademikere med samfundsfaglig baggrund, Frederik Noltenius Busck og Michael Plesner, der står bag projektet CPH Shelter.

Iværksætterne har beskæftiget sig med bæredygtighed i en årrække – indenfor forskning og i erhvervslivet - og målet er, at bæredygtigt byggeri skal være tilgængeligt og appellerende for den brede befolkning. Containerprojektet sker i samarbejde med Tegnestuen Vandkunsten og Logik & Co,

- Vi har et produkt, der forholder sig til behovet for en grøn og cirkulær økonomi, og som samtidigt appellerer bredt. Med sin ramme af genbrugte shippingcontainere og gennemført miljøvenligt materialevalg leverer CPH Shelter på løftet om reel bæredygtighed uden at kompromittere lav pris og cool design, fortæller Frederik Noltenius Busck.

Det første ’containerhus’, som er et showroom, vil blive solgt på auktion, når det står opført på Refshaleøen 20. juni. Huset bliver bygget af en 40-fods container.

Kvadratmeterpris på 10.000 kroner
De ombyggede skibscontainere er mobile og ombyggelige. Og fremgangsmåden er ideel i forhold til rækkehuse, flytbare kolonihaver, sommerhus og større studiebyer. Det fulde potentiale kommer først frem, når man begynder at anskue boligerne som sammensatte Lego-klodser, uddyber iværksætterne.

Kvadratmeterprisen kommer til at ligge fra omkring 10.000 kroner pr. kvadratmeter.

- Vores overordnede mål er at fyre op under kedlerne i omstillingen til bæredygtigt byggeri ved at introducere det i en appellerende form til boligmarkedet. Vi forventer også, at vi kan bringe prisen yderligere ned i de kommende år, fortæller Frederik Noltenius Busck.

CPH Shelter er bygget af bæredygtige, genbrugte og upcyclede materialer. Træ er et gennemgående element, som for eksempel FSC-certificeret træfiberisolering fra Homatherm. Containerne er udtjente skibscontainere, der er taget ud af driften på verdenshavene.

Projektet fokuserer også på en god driftsøkonomi. Det skyldes den kompakte indretning og integrationen af løsninger - det kan foreksempel være et ventilationssystem fra Inventilate med varmegenvinding.
Kommenter på artiklen (2)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172