23948sdkhjf

Sjælsøs resultat for 2007

Sjælsø skabte i 2007 fornyet vækst på de udenlandske markeder og på erhvervsområdet i Danmark. Koncernen realiserede et resultat før skat på 1,1 mia. kr. mod et forventet resultat på 1 mia. kr.
Sjælsø realiserede i 2007 et koncernresultat før skat på kr. 1,1 mia. kr. mod et forventet resultat før skat på ca. kr. 1 mia. kr. Resultatet før skat opgjort efter selskabets tidligere regnskabspraksis udgør kr. 709 mio. kr. mod forventet kr. 700 mio. kr.

Sjælsø skabte i 2007 fornyet vækst på de udenlandske markeder og på erhvervsområdet i Danmark, hvilket understøtter Sjælsøs målsætning om reduceret eksponering på det danske boligmarked.

Nye aftaler indgået i 2007 har en samlet projektværdi på ca. kr. 5,5 mia., hvoraf 35% vedrører projekter i udlandet.

Sjælsø råder fortsat over en stærk pipeline på i alt ca. kr. 20 mia. Pipelinen omfatter bl.a. nye attraktive projekter i Polen og Sverige, hvorfra en større del af indtjeningen i Sjælsø fremover forventes at komme.

Afmatningen på det danske boligmarked har medført et reduceret salg af boliger til private boligkøbere. Nedgangen er delvis kompenseret af et øget salg af boliger til investorer til udlejningsformål, samt salg af boligprojekter i Polen og Sverige.

Sjælsø fik i 2007 frigjort et betydeligt cash-flow fra solgte projekter, og råder over en betydelig likviditet til fri disposition.

Sjælsø vil anvende ca. kr. 200 mio. til aktietilbagekøb. Bestyrelsen vil derudover foreslå, at der udloddes kr. 4,00 pr. aktie i udbytte, svarende til ca. kr. 100 mio. Der anvendes således i alt ca. kr. 300 mio. til aktietilbagekøb og udbytte.

Sjælsø forventer i 2008 at opnå et resultat før skat i niveauet kr. 800 mio. ekskl. værdireguleringer. Bestyrelsen betragter i lyset af markedsudviklingen resultatet for 2007 som tilfredsstillende og konstaterer, at der i 2007 er skabt grundlag for et fortsat højt indtjeningsniveau i Sjælsø.

Sjælsø modtog ultimo januar 2008 et påbud fra Fondsrådet om at ændre regnskabspraksis. Læs mere om påbuddet her.

Kilde: Sjælsø

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109