23948sdkhjf

OK-Fonden bygger demensbydel i Odense

Bydelen forventes at huse mellem 200-300 mennesker med demens.
Den vil med sin størrelse og nytænkning, i både form og indhold, være den første af sin slags i Danmark.

OK-Fonden har sammen med Støtteforeningen Margurittens venner gennem længere tid søgt en kommunal partner til at udvikle en bydel, som er særligt indrettet til at støtte og give livskvalitet til mennesker med demens. Projektet hedder ”Byen for livet” og har en stærk vision om, at ”Livet skal stå forrest – også for mennesker med demens”. ”Byen for livet” realiseres i tæt samarbejde med Odense Kommune.

For et års tid siden tog vi kontakt til Odense Kommune med henblik på få skabt et helt unikt demenstilbud i Danmark. Det afgørende for os var at finde en kommune, der har vist villighed til at gå forrest, og som tør tænke i nye ”Boliger for livet” og i nye velfærdsløsninger. Det er også afgørende med en central geografisk placering, og derfor har Odense været et helt oplagt valg for projektet, siger formand for OK-Fonden, Michael Brostrøm.

- Vi sætter barren højt, og vi tror på, at ”Byen for livet” vil blive noget, som forskere, pårørende og praktikere vil rejse til – fra nær og fjern. Projektet vil danne skole for den måde, vi sætter mennesket i centrum på, både når det gælder boligen og måden livet udfolder sig på, når projektet står færdigt om tre-fire år, fortsætter Michael Brostrøm.


Arbejdet med at finde en passende grund i Odense by er allerede i gang, og demensbydelen ventes fuldt realiseret i løbet af 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089