23948sdkhjf

Energimærkningsordning til vinduer opdateres

Regeringens nye energiaftale medfører, at VinduesIndustrien nu vil ændre energimærkningsordningen for vinduer i en mere ambitiøs retning.
Aftalen betyder samtidig, at grundlaget for mærkningen ændres. Den nuværende ordning suspenderer A, B og C mærkningen indtil ændringerne er på plads.

- Den nuværende energimærkning for vinduer er ikke ambitiøs nok i forhold til regeringens nye energiaftale og kommende planer for lavenergibyggeri. Det har vi nu taget konsekvensen af, og indtil vi har fået gennemarbejdet et sæt nye regler for A, B og C mærkningen, har vi valgt at suspendere mærkningen, forklarer direktør i Vinduesindustrien Johny H. Jensen og fortsætter:

- Producenterne oplyser naturligvis stadigvæk om vinduernes aktuelle energiegenskaber i henhold til gældende normer, men ønsket om et mere letforståeligt A, B og C system til de private forbrugere skal i den kommende tid igen drøftes med Energistyrelsen, således at det kommer på niveau med regeringens ønsker om fremtidens energivinduer.

- Et vindue kan noget, som ingen andre bygningselementer kan. Det kan bidrage positivt til energiregnskabet. Vinduestyper, der har en positiv energibalance - dvs. at de slipper mere solenergi ind i huset end de koster i energi til opvarmning - er allerede udviklet i Danmark, og det skal naturligvis også afspejles i mærkningsordningen, siger Johny H. Jensen.

VinduesIndustrien kommer med et konkret forslag, der løser de nuværende problemer og i øvrigt bringer mærkningsordningen i overensstemmelse med de fremtidige ønsker om store besparelser i bygningernes energiforbrug.

Forslaget skal nu drøftes med myndighederne og de øvrige aktører på området.


Kilde: VinduesIndustrien - www.vinduesindustrien.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094