23948sdkhjf

Nyt oplevelsescenter for tegl og muret byggeri

Egernsund Tegl valgte Arkitemas forslag i konkurrencen om at opføre virksomhedens nye domicil. Et forslag, der ifølge dommerkomitéen på flotteste vis afspejler Danmarks nationalbygge-materiale nr. 1 - og kommer med et bud på, hvordan Egernsund Tegl tager hul på fremtiden for det murede byggeri.
Fredag den 15. februar 2008 offentliggjorde Egernsund Tegl vinderprojektet, som bliver opført i landskabet ved afkørsel 73, Gråsten/Kliplev afkørslen, hvor tusindvis af forbipasserende biler ad motorvej E45 vil kunne nyde dette imponerende byggeri.

- Vores nye domicil bliver et levende udstillings-, salgs- og udviklingscenter, der kan tiltrække sig opmærksomhed - også uden for Danmarks grænser, fortæller adm. direktør Erik Jul Nielsen.

- Vi ønsker at revitalisere teglstenen som moderne byggemateriale. Visionen bliver til virkelighed med denne bygning, der i sig selv får de besøgende til at se på teglsten med nye øjne.

En bygning ladet med symbolik og viden
Bygningen bliver en både historisk og fremtidsrettet demonstration af teglets egenskaber. Grundelementerne i fremstilling af tegl - ild, jord og vand - er gjort til aktive arkitektoniske elementer i hele byggeriet.

Eksempelvis bliver man budt velkommen i en indgang, hvor den intense oplevelse af tegl afløses af et ildsted, der fortæller historien om teglets tilblivelse. De indre vægge vil give inspiration til brugen af tegl, og hvordan moderne murværk kan formes - mens facaderne peger ind i fremtiden med nytænkende og innovative løsninger for bæredygtige fremtidssikrede konstruktionsløsninger.

Med domicilet giver Egernsund Tegl sit eget bud på, hvordan tegl i fremtiden bør tænkes ind som et vigtigt element i energibesparende og bæredygtigt byggeri.

Attraktiv arbejdsplads
Arkitema har i indretningen af bygningen også arbejdet med tanker om vidensdeling og frit informationsflow på en moderne arbejdsplads. Det var ifølge Erik Jul Nielsen også betydende for, at forslaget vandt.

- Kunder i dag forventer en oplevelse ud over det sædvanlige, og det vil de få her. Men lige så vigtigt er det, at medarbejderne også føler sig inspirerede i dagligdagen. Med utraditionelle rammer om arbejdspladsen vil vi gerne motivere vores ansatte til at brænde for sagen - og forblive en attraktiv og tiltrækkende arbejdsplads for nye medarbejdere hos Egernsund Tegl.

Konkret kommer byggeriet til at indeholde udstillings- og salgsområde, konferencesal og byggelaboratorium foruden funktioner som administration, kantine m.m.

Vinderforslaget er udarbejdet af Arkitema i samarbejde med Bascon Ingeniører. Der var tre prækvalificerede deltagere i arkitektkonkurrencen.

Egernsund Tegl påbegynder opførelsen af det nye domicil i 2008. Efter planen skal det stå færdigt i 2009.

Kilde: Egernsund Tegl amba

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109