23948sdkhjf

KPC opfører studieboliger for én milliard

Danica Pension er bygherre på 500 boliger på Ydre Nørrebro - boligerne opføres i 100 meter højt tårn og seks punkthuse.
Den massive mangel på studieboliger kombineret med tilstrømningen af unge og studerende til hovedstaden har fået Danica Pension til at investere pensionsmidler for en lille milliard kroner i nye studieboliger på Ydre Nørrebro.

KPC er totalentreprenør, og første spadestik forventes at ske inden 1. februar 2016. Arkitema har tegnet det store projekt, og Midtconsult er ingeniørrådgiver.

Projektet forventes at stå færdigt i 2018 med omkring 500 studieboliger til cirka 700 studerende.

29 etager højt tårn
Danica har efter flere års jagt på den helt rigtige beliggenhed nu fået kommunens opbakning til at opføre Uptown Nørrebro på en tom grusgrund på Borgmestervangen – lige over for Mjølnerparken og med adgang til Mimersparken, Nørrebro Station og den nye Metro.

- Ydre Nørrebro er midt i en historisk forvandling fra byens grimme ælling til en flyvefærdig svane med ungdommelig appel. Det nye studiemiljø kommer til at bestå af seks punkthuse og et 29 etager højt og slankt tårn på næsten 100 meter, der giver Nørrebro et unikt vartegn og et af byens højeste udsigtspunkter, fortæller Christian E. Olsson, ejendomschef hos Danica Pension.

Projektet skal efter planen i offentlig høring 11. juni, hvorefter lokalplanen kan godkendes endeligt. Byggeriet forventes at stå færdigt, så de første studerende kan flytte ind i 2018.


Om Uptown Nørrebro
Byggeriet består af et tårn på cirka 100 meter og 6 punkthuse langs Borgmestervangen. Tårnet vil bestå af blandende funktioner med lejligheder til fx forskere, ph.d.-studerende og mindre studieboliger. De seks punkthuse vil bestå af studieboliger. Alle beboere vil have adgang til et stort fælleshus i et indre grønt anlæg. Samtidigt integreres dagligvarebutik, mindre detailhandel og kaffebar/café i projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11