23948sdkhjf

Første spadestik til fuldautomatisk P-anlæg på Islands Brygge

Nu starter byggeriet af Københavns første fuldautomatiske, underjordiske parkeringsanlæg. Mandag den 17. marts kl. 16 tager teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam det første spadestik til 408 offentlige parkeringspladser under jorden i Leifsgade på Islands Brygge.
Nu starter byggeriet af Københavns første fuldautomatiske, underjordiske parkeringsanlæg.
Teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam tager mandag den 17. marts 2008 første spadestik til 408 offentlige parkeringspladser på Islands Brygge.

Spadestikket markerer en vigtig milepæl i Københavns Kommunes parkeringsstrategi, som blandt andet skal sikre beboere og lokale erhverv bedre parkeringsforhold. Udover Leifsgade bliver der bygget underjordiske P-anlæg i Under Elmene på Amagerbro og Nørre Alle på Nørrebro.

- Når vi får bilerne parkeret under jorden, bliver der plads til nye, attraktive byrum til københavnerne. Og dermed kommer vi et skridt nærmere visionen om København som Miljømetropol, siger teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam.

Borgere, byrum og biler på Bryggen
P-anlægget i Leifsgade på Islands Brygge bliver med sine 408 pladser det største af de tre anlæg, og når det står færdigt om cirka to år, vil en stor del af bydelens parkeringsproblemer være fortid.

Samtidig vil pladsen over anlægget blive reetableret til glæde for de lokale beboere og erhverv. Arealet bliver udviklet i samråd med områdets beboere, og de første borgermøder finder sted i april/maj 2008.

P-anlægget bliver det første af sin art i Danmark, hvor bilerne via et fuldautomatisk elevatorsystem parkeres under jorden. Kun bil-elevatorerne bliver synlige på overfladen.

De tre første P-anlæg
Leifsgade, Islands Brygge: 408 pladser
Byggeperiode: marts 2008 til foråret 2010

Nørre Allé, Nørrebro: 164 pladser
Byggeperiode: april 2008 til foråret 2010

Under Elmene, Amagerbro: 268 pladser
Byggeperiode: juni 2008 til sommeren 2010

Prisen for at parkere i P-anlæggene bliver den samme som ved gadeparkering, og beboer- og erhvervslicenser gælder også til anlæggene.

Kilde: Københavns Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078