23948sdkhjf

Adserballe & Knudsen renoverer AL Banks hovedsæde

Danmarks engang højeste bygning renoveres på ni måneder med en intensiv indsats.
Adserballe & Knudsen har vundet hovedentreprisen med renovering af AL Banks hovedsæde på Vesterbrogade i København. Den såkaldte ”Panoptikon”-bygning.

Farum-entreprenøren skal udskifte vinduer og solafskærmning, isolere, pudse og male facaden samt opføre en ny let konstruktion på toppen af bygningen. Tnt Arkitekter er rådgiver på projektet.

Hovedentreprisen udgør 25 millioner kroner og udføres delvist i egenproduktion. Renoveringen skal være færdig i marts 2016, så der er tale om en intensiv indsats med omkring 40 håndværkere på opgaven foruden tre funktionærer fra Adserballe & Knudsen.

-Det er specielt at være med til at renovere en bygning, som så mange kender. Den ligger midt inde i byen som nabo til Hovedbanegården og Vesterbrogade, hvor mange vil lægge mærke til, at vi er i gang. Placeringen er dog også en udfordring. Den ligger på en af Danmarks mest travle gader med meget begrænset plads på alle fire sider, siger projektleder Jonas Toft.

Engang Danmarks højeste
Den 12 etager høje bygning er opført i jernbeton i 1952. Med sine 35 meter var det dengang Danmarks højeste bygning. Den rekord holdt dog kun to år, indtil Bellahøj blev opført.

Arbejdernes Landsbanks bygning er også kendt som "Panoptikon"-bygningen. Det skyldes at højhuset er opført på resterne af en biograf- og udstillingsbygning, som brændte i 1950.

Bygningen består af tre dele. Højhuset, en tværfløj og en lav bygning med banklokale. Den rummer desuden en række lejere blandt andet lægeklinikker. Da hele bygningen bliver pakket ind i stillads, har sikkerhed en særlig rolle i renoveringen. Der er vagt 24/7 på stilladset og en række ekstra sikkerhedsforanstaltninger.

Stilladsarbejdet startede i sidste uge. Bare opsætningen af den totale overdækning op til 12 etage tager en måned. Om nogle dage starter håndværkerne op, og hele renoveringen ventes afsluttet i marts næste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113