23948sdkhjf

Vær med til at sætte den cirkulære dagsorden i byggeriet

Innobyg, Teknologisk Institut og Det Kongelige Danske Kunstakademi sætter fokus på bæredygtighed i byggeriet med stort genanvendelsesprojekt.
Gennem dialog med rådgivere og myndigheder har Innobyg arbejdet på at kortlægge de administrative perspektiver og barrierer. Nu inviteres byggebranchen til at komme med input til projektet "Anvendelse og håndtering af affald og ressourcer i byggeriet".

Målet med projektet er at få sat den cirkulære økonomi på dagsordenen – altså påpege, at der i byggeriet via præcise genanvendelsesstrategier kan opnås en markant optimering af ressourceforbruget.

- Projektet omhandler forhold, der gør sig gældende på tværs af brancher, og vi udstikker derfor en åben invitation til et bredt spektrum af aktører inden for byggeri såsom træ-, beton-, plast-, komposit- og teglproducenter. Andre interesserede er naturligvis også velkomne til at deltage, fortæller Martin Nerum Olsen, projektleder hos Innobyg.

Tværfagligt samarbejde
Ikke kun internt i byggebranchen er der miljøgevinster at hente ved at samarbejde. Med samarbejdet i Innobyg-regi vil Teknologisk Institut og Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) sætte fokus på de markante cirkulære fordele, der kan opnås ved, at arkitekter og byggebranchen er på bølgelænge.

- Samarbejdet med arkitektbranchen er et centralt emne og vil indgå som en innovativ del af alle aktiviteter i projektet. Dermed klæder vi de nye arkitekter på til at kunne tænke affald og ressourcer ind fra den allertidligste projekterings- og planlægningsfase, understreger Martin Nerum Olsen.

Som led i projektet afholder Innobyg et informationsmøde den 25. august hos Teknologisk Institut, Kongsvang Allé 29, 8000 Århus C, i tidsrummet 10.00-15.30. Tilmelding skal ske til Martin Nerum Olsen på mano@teknologisk.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109