23948sdkhjf

Nordjyder skal uddanne bygningskonstruktører i Vietnam

UCN bliver de første til at uddanne professionsbachelorer i udlandet.
Om to år åbner den første uddannelse til bygningskonstruktør i Vietnam. Og det er vel at mærke en dansk uddannelsesinstitution, der står bag.

University College Nordjylland (UCN) har fået grønt lys af Uddannelses- og Forskningsministeriet til at uddanne fremtidens bygningskonstruktører i Vietnams største by, Ho Chi Minh City.

Det er første gang, Uddannelses- og Forskningsministeriet godkender en dansk professionsbacheloruddannelse i udlandet.

- Vi har siden 2013 arbejdet målrettet på at starte en bygningskonstruktøruddannelse i Vietnam, og derfor er det en stor milepæl, at vi nu har fået ministeriets godkendelse på plads. Samtidig bliver det en stor fordel for både os og den danske byggebranche som helhed at være så tæt knyttet til Vietnam, der er i rivende udvikling i disse år, siger rektor Lene Augusta Jørgensen.

Mere viden om bæredygtigt byggeri
For både UCN og den danske byggebranche er det en enestående chance for at få langt større indsigt i, hvordan man bygger bæredygtigt i et klima, der er radikalt anderledes end det danske.

- Vi har stor interesse i at få mere viden om bæredygtigt byggeri i de varme asiatiske lande. Danmark er i forvejen anerkendt globalt for vores ekspertise inden for energioptimeret design og byggeri, og nu får vi endnu bedre muligheder for at forstå, hvad det kræver at træde ind i et andet klima som i Vietnam. Det er med til at styrke vores internationale profil til gavn for både vores eksport og udveksling, siger uddannelseschef for UCN’s teknologiuddannelser, Jan Holler Foget.

Også for de danske og internationale studerende, der læser til bygningskonstruktør i Aalborg, er der en gevinst ved det nye samarbejde i Vietnam:

- Udbuddet i Vietnam kommer også til at smitte positivt af på vores studerende herhjemme. Vores bygningskonstruktørstuderende vil kunne tage et eller flere semestre af deres uddannelse i Vietnam, da uddannelserne er helt tilsvarende. Det vil give de danske studerende mulighed for at komme i praktik hos de store byggekoncerner i Vietnam og på den måde kan de få en særlig profil på deres uddannelse, forklarer Jan Holler Foget.

Klar til start i 2017
I Aalborg har UCN i mange år udbudt både en dansk og en international bygningskonstruktøruddannelse. Det bliver en tilsvarende international udgave tilpasset de asiatiske forhold, som kommer til at se dagens lys i Vietnam, hvor man forventer at tage imod 35-40 studerende, når første hold starter i sommeren 2017.

- Det bliver en stor udfordring at trykprøve vores uddannelser på et fremmed marked, men vi tror på, at vi har fundet den rigtige model i et tæt og godt samarbejde med vores vietnamesiske partner, siger Lene Augusta Jørgensen.

UCN har etableret kontor i Ho Chi Minh City med en dansk fuldtidsmedarbejder, som løbende følger udviklingen af uddannelsen og er med til at sikre kvaliteten. Uddannelsen til bygningskonstruktør etableres i et samarbejde med det anerkendte vietnamesiske University of Architecture of Ho Chi Minh City (HCMUARC). Derfor skal uddannelsen også godkendes af de vietnamesiske myndigheder, og det forventer Lene Augusta Jørgensen vil ske inden for de næste måneder.

Undervisere fra uddannelsen i Aalborg kommer også til at tage turen til Vietnam med jævne mellemrum, og på samme måde vil undervisere fra det vietnamesiske universitet besøge UCN for at styrke videndelingen mellem og indsigten i de to uddannelser. Derudover samarbejder UCN og HCMUARC om forskning i og udvikling af optimale energiløsninger til bygningsdesign, -konstruktion og -drift under vietnamesiske og sydøstasiatiske sociale og klimatiske forhold. Her har man blandt andet i fællesskab ansat fire ph.d.-studerende.
Læs mere om: UCN
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Genforenet efter 10 år: Resultaterne tale for sig selv
Tunge spillere vil erstatte nyopgravet sand og sten med stoffer fra nedrivningsbeton
Mindre rullemodstand i ny asfalt på Storebæltsbroen
Beder landsretten stoppe Lynetteholmsprojektet
Melder sig til tjeneste: Vil rive kaserner ned og bygge nye
Medier: BIG involveret i saudisk skandaleby
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.156