23948sdkhjf

Nordea-fonden giver millioner til Aalborg-fjordpark

Det nuværende friluftsbad i Aalborg skal i 2017 være en fjordpark med et væld af aktiviteter.
Aalborg vil renovere byens friluftsbad frem mod DGI's gymnastiklandsstævne i 2017, som kommer til byen, og nu har Nordea-fonden støttet projektet med næsten 10 mio. kroner. En del af den samlede projeksum på 65 mio.

- Vestre Fjordpark vil blive et enestående eksempel på, hvordan en storby kan udnytte sin kystnære placering ved at inddrage vandet i byens tilbud om et aktivt friluftsliv, siger Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen om projektet, som skal gøre byens indbyggere mere aktive. Det passer godt sammen med Nordea-fondens værdier, siger han.

Friluftsbadet i Aalborgs vestlige udkant var oprindelig en vandflyveplads, som den tyske besættelsesmagt anlagde under Anden Verdenskrig. Nu er det aalborgensernes eneste oplagte bademulighed inden for en radius af næsten 40 kilometer. Når en større renovering har fundet sted, skal det fungere som en 165.000 kvadratmeter stor fjordpark med mange forskellige vand- og naturaktiviteter.

- Der er stor efterspørgsel på aktiviteter i området. Vinterbadeklubben kan i dag stort set ikke tage imod flere medlemmer, fordi der er så mange interesserede. Og med mere end 40 aktive foreninger og grupperinger i området kan vi således forvente, at der kommer en betydelig aktivitet i parken størstedelen af døgnet - også uden for sommerhalvåret, hvor vi dog regner med særdeles stor aktivitet, siger Mads Duedahl, som er sundheds- og kulturrådmand i Aalborg Kommune.

Fjordpark-projektet bliver til på baggrund af konkurrenceforslag og dispositionsforslag fra LIW Planning og Force 4 Architects. Projektet realiseres i samarbejde med arkitekterne Adept, landskabsarkitekterne GHB og ingeniørerne Orbicon.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078