23948sdkhjf

Kløvbjælker er svaret på nye isoleringskrav

Lilleheden kan levere limtræsbjælker i tynde dimensioner fra 34 mm til 56 mm i bredden, op til 500 mm i højden og 24 meter i længden.
Anvendelse af kløvbjælker er det perfekte svar på de nye isoleringskrav på 300 mm i byggeriet. Det har resulteret i stor stigning i salget af kløvbjælker hos Lilleheden, der har investeret i en to-klinget båndsav til en rationel produktion af de tynde dimensioner.

- Højden på traditionel spærtræ er normalt max 250 mm, og derfor er det nødvendigt at påføre et ekstra stykke træ for at kunne leve op til isoleringskravet. Det undgår man helt ved anvendelse af vores kløvbjælker i limtræ. Desuden er det en stor fordel, at man kan få limtræet i nøjagtig den længde, man ønsker sig. Vi fingerskarrer bjælkerne, så de kan leveres i længder helt op til 24 meter, siger salgschef Dorthe Sprøgel.

Stor efterspørgsel
Bjælkerne fra Lilleheden er især efterspurgte til kassetter og spærkonstruktioner i det voksende antal typehuse Isoleringskravet på 300 mm er ikke noget problem, fordi bjælkerne kan skæres i bredden, limes i højden og skarres i længden.

Bjælkerne skarres sammen i længder på op til 24 meter og og limes herefter i højder på helt op til 500 mm. Den to-klingede båndsav på Lilleheden kløver sidst men ikke mindst limtræsbjælkerne i tre dele i bredder mellem 34 og 56 mm.

Stor volumen
Rationel produktion af kløvbjælker forudsætter stor volumen. Det har Lilleheden hidtil kun haft i England, men meget tyder på at den nu også kommer i Danmark.

Kilde: Lilleheden A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11