23948sdkhjf

El-firma i Ikast er usædvanligt social

Kommunen har indstillet Knud Knudsen A/S til prestigefuld CSR-pris for social jobindsats.
Knud Knudsen A/S i Ikast, som er en del af Teknikgruppen, er blevet indstillet til den prestigefulde CSR People Prize, som hylder socialt ansvar i erhvervslivet.

Det midtjyske el-firma er således en aktiv medspiller i lokalområdet, når borgere på kanten af arbejdsmarkedet skal have hjælp. Det kan være unge, som er faldet ud af uddannelse eller mere ældre borgere, som måske har været langtidssyge og skal teste, hvad de kan holde til og i hvor lang tid ad gangen.

- Vi skal også hjælpe de svage i samfundet, så meget som vi har resurser til. For os er det ikke bare hardcore business, siger Thomas Ulriksen, direktør hos Knud Knudsen.

Og skønsmæssigt går det ”lige op”, som Thomas Ulriksen selv vil betegne det. Knud Knudsen A/S bruger mandetimer på at håndtere personalesagerne. Til gengæld får man en passende mængde arbejdskraft.

Det er langt fra alle, som kan få en fremtid i netop elektrikerfaget, men Thomas Ulriksen glæder sig over et aktuelt tilfælde med en ung mand, som kom fra en tilværelse på vildspor.

- Han ringede selv og spurgte, om han måtte komme i praktik, og jobkonsulenten anede intet og var forvirret. Han er i dag i lære som elektriker og bliver snart færdig. Det er sådan en succeshistorie, der driver det her frem.

Er det sådan, man snyder en jobkonsulent i kommunen, så vil jobkonsulent Lars Skov Iversen fra Ikast-Brande Kommune meget gerne snydes, og han har indstillet Knud Knudsen A/S til CSR-prisen. Ifølge ham er Knud Knudsen en sjældent engageret virksomhed, som det er afgørende at have, hvis borgerne skal hjælpes videre.

- De vil virkelig gerne gøre en forskel, når banen ikke er kridtet op til et karriereforløb på arbejdsmarkedet. Det tager virkelig socialt ansvar. Mere end man kan forvente, siger Lars Skov Iversen.

CSR People Prize 2015 uddeles i oktober, og i september skal gruppen af indstillede snævres ind til et felt af nominerede.

Artiklen er en del af temaet CSR.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094