23948sdkhjf

Ny industrihal med lokal arbejdskraft

Det er var på bygherrens ønske, at KT Erhvervsbyg lod 80 procent af arbejdet være lokalt.
Brugen af lokal arbejdskraft er blevet et væsentligt konkurrenceparameter hos landets entreprenører, vurderer totalentreprenøren KT Erhvervsbyg, som især laver industri- og erhvervsbyggeri. Efter bygherrens ønske om at anvende lokale underleverandører i byggeprojektet, har KT Erhvervsbyg netop leveret en 659 kvadratmeter stor industrihal til Akea Automation i Thisted, hvor hoveddelen blev udført af lokale hænder.

Op til 80 procent af arbejdet blev udført af lokale håndværkere.

Ifølge KT Erhvervsbyg er det sjældent set indenfor totalentreprenørbranchen, hvor den lokale arbejdskraft på byggeprojekter typisk kan være en fjerdedel af styrken.

- Flere af vores byggeprojekter inddrager lokal arbejdskraft efter ønske fra bygherren, som gerne vil bruge en bestemt arkitekt eller håndværker fra nærområdet. Selvom vi har vores foretrukne samarbejdspartnere, har vi til gengæld også en stærk kvalitetsstyring, og erfaring nok til at spotte eventuelle problemområder som mangel på kapacitet og kompetence. Det er derfor ikke noget problem for os at bruge lokal arbejdskraft, siger Per Henriksen, KT Erhvervsbyg.

Hos Akea Automation er der stor tilfredshed.

- Da vi tog beslutningen om at bygge ud, kontaktede vi flere entreprenører for tilbud. Det var vigtigt for os, at vi valgte en entreprenør specialiseret indenfor industribyggeri med en bred faglig indsigt. Derudover var det afgørende for os, at vi kunne anvende lokal arbejdskraft i byggeriet. Og det kunne vi hos KT Erhvervsbyg, siger direktør Jan Kloster, Akea Automation.

Der kan være forskellige årsager til, at bygherren ønsker at bruge lokal arbejdskraft, nævner Per Henriksen fra KT Erhvervsby. Men især to punkter vægter højt ved valget af de lokale kræfter. Dels kan lokal arbejdskraft generere lokal vækst i forbindelse med de større byggeprojekter. Dels udviser de lokale håndværkere ofte et stort engagement, når de bygger i eget nærområde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079