23948sdkhjf

Utraditionelt samarbejde mellem nedriver og museum

Besøgende skaber egne arkitektoniske mesterværker af genbrugsmaterialer fra Kingo Karlsen.
En nedbrydningsvirksomhed og et kunstmuseum. Måske ikke umiddelbart det mest oplagte makkerpar.

Ikke desto mindre er Museum Jorn i Silkeborg og Kingo Karlsen A/S gået sammen om at få museets gæster til at få den arkitektoniske udstilling ”Le Corbusier – What moves us?” helt ind under huden.

Udstillingen skal give et unikt indblik i Le Corbusier og eleven Asger Jorns værker. På museets værksted kan gæsterne bygge deres egne konstruktioner ud af genbrug baseret på deres indtryk fra udstillingen.

Kingo, som har hovedsæde kun seks kilometer fra Museum Jorn, leverer genanvendelsesmaterialer i form af knust beton, knust tegl, knust asfalt og armeringsjern, som alt sammen kan bruges af gæsterne til at bygge genbrugskunst.

- Vi arbejder for at fremme genanvendelse i fremtidens byggeri, så selvom det kan virke som et atypisk samarbejde, er det helt oplagt for os at være med til at så de frø, der skal gro mere genbrug ind i fremtidens byggeri, siger Heine Vind, som er Afdelingsleder for Kingos Jordrens og recyclingafdeling.

Museum Jorn og Kingo regner især med, at mange af Midtjyllands skoleklasser vil prøve kræfter med at bygge bæredygtig arkitektur i det kreative værksted.
Showroom gemt i container.

Ved siden af værkstedet vil gæsterne også kunne besøge et særligt indrettet showroom, hvor man kan blive meget klogere på moderne, miljørigtig genanvendelse og konkretisere, hvad genanvendelige materialer bruges til i virkelige byggeprojekter.

- For at se hvordan knust beton for eksempel kan blive genanvendt i andre sammenhænge, har vi bygget et særligt showroom, der skal give museets gæster et indblik i, hvordan nu- og fremtidens byer bliver bygget bæredygtigt og CO2-reducerende, siger Heine Vind.

Showroomet er indbygget i en container af den slags, som ofte er at finde i Kingos anlæg for jordrens og recycling samt på deres byggepladser.

Le Corbusier-udstillingen på Museum Jorn i Silkeborg løber fra 12. september til 13. december 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078