23948sdkhjf

STM Vinduer fordobler indtjeningen

Vinduesproducenten fra Rudkøbing kom ud af 2014/15-regnskabet med det største overskud i årevis. Væksten forventes at fortsætte i år.
- Ligesom de fleste andre steder er der pil op på vækst og resultat, så vi er godt tilfredse. Vi har haft et travlt år. Både Blandt timelønnede og funktionærer har vi vækstet med 10 procent i antal ansatte.

Adm. direktør Finn Methmann lægger ikke skjul på, at han er fornøjet med det resultat, som STM Vinduer A/S netop har annonceret for regnskabsåret 2014/15.

Vinduesproducenten offentliggør ikke omsætningstal, men bruttofortjenesten steg fra 41 til 50 mio. kr., mens årets resultat blev forbedret fra 1,7 mio. kr. i 2013/14 til 4,7 mio. kr.

Tjener for lidt
Netop indtjening er ellers en akilleshæl i branchen af vinduesproducenter, hvilket en brancheanalyse fra Licitationen – Byggeriets Dagblad fastslog så sent som i august.

- Hele branchen står over for den udfordring, at der tjenes for lidt. Det er meget volumen, der fokuseres på, og det gælder uanset, om det er producenter eller grossister, erkender Finn Methmann, som tilsyneladende har fundet et modsvar ved at effektivisere salgsarbejdet på flere områder.

- Det mest kendetegnende er nok, at vi er blevet mere målrettede. Alle siger, at de laver god kvalitet. Men service er også et væsentligt parameter. Ikke kun i forbindelse med selve salget, men også i opfølgningen bagefter.

Ifølge STM Vinduers årsrapport var 2014/15-resultatet ikke bare tilfredsstillende, men også bedre end forventet. Ikke desto mindre er ambitionen at forbedre både omsætning og indtjening.

- Vi har en yderst tilfredsstillende ordrebeholdning, så vores forventninger til det indeværende regnskabsår er vækst både på omsætning og indtjening, understreger Finn Methmann.

Brancheanalyse:

Fremgang hos vinduesproducenter

Aktiviteten stiger, ordrebøgerne er godt fyldte, og indtjeningen er den bedste i flere år blandt landets vinduesproducenter. Det viser den brancheanalyse, som Licitationen – Byggeriets Dagblad i august offentliggjorde for landets vinduesproducenter.

Og dermed passer STM Vinduer A/S altså godt ind i branchen, der i øvrigt domineres af to store koncerner i form af VKR-Gruppen og Inwido.

Læs meget mere herom i den samlede brancheanalyse her.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109