23948sdkhjf

STB Byg vil øge sikkerheden på sine byggepladser

Hjertestarter, sikkerhedspakker og skræddersyede førstehjælpskurser skal sikre et godt og sikkert arbejdsmiljø på stor byggeplads i Fredericia.
Hos STB Byg har man en ambition om at gøre lidt mere end det forventede. Siden virksomhedens start i 1956 har socialt ansvar været en del af firmaets DNA, og i 2015 er en del af målsætningen at intensivere det sociale ansvar i konkrete projekter.

Opsamling af erfaringer fra medarbejdere med daglig gang på byggepladserne, samt input fra virksomhedens øvrige ansatte, har nu resulteret i konceptet ”Førstehjælp på Byggepladsen”.

Det nye koncept skal i første omgang køre som et pilotprojekt i Korskærparken i Fredericia, hvor STB Entreprise har hovedentreprisen på renoveringen af 189 lejligheder samt udearealerne.

- Det er meget positivt, at der bliver sat fokus på arbejdsmiljøet, og jeg har ikke før set et tiltag som dette, så det bliver spændende at følge, siger projektleder Jørn Brynaa fra Boligkontoret Fredericia, som administrerer Korskærparken

Skræddersyet førstehjælp
Samarbejdspartner på projektet er Falck Erhverv, der har sammensat en færdig sikkerhedspakke bestående både af de ting, som loven kræver, men også det førstehjælpsudstyr, som Falck Erhverv erfaringsmæssigt ved, der bliver brugt mest af på en byggeplads.

I Korskærparken bliver der opsat en hjertestarter, som også bliver tilgængelig for beboerne i bebyggelsen. Endelig afholder Falck Erhverv kurser i førstehjælp og brug af hjertestarter på byggepladsen for alle byggeledere, projektledere og håndværksmestre.

- Vi har fokus på at mindske skaderne ved arbejdsulykker og i dette projekt er vi med til at øge sikkerheden på nogle af de danske byggepladser. Det falder godt i tråd med vores værdier og ønsker om at dele ud af vores erfaringer på området. Eksempelvis ved vi, at 74 procent kan overleve et hjertestop, hvis de får hjælp fra en hjertestarter og førstehjælp inden for de første tre minutter. Kun syv procent overlever uden. En hurtig indsats fra kolleger på pladsen er derfor rigtig vigtig, siger salgschef hos Falck Erhverv, Claus Skibby.

- Vi har fået specialsyet et førstehjælpskursus, som matcher de ulykker, vi oplever på byggepladserne. Undervisningen kommer ligeledes til at foregå på selve byggepladsen, så vores folk bedst muligt kan relatere undervisningen til virkeligheden, fortæller administrerende direktør hos STB Byg, Jens Winther.

Gode oprydningsvaner er også sikkerhed
Øget sikkerhed handler ikke kun om uddannelse og flere kasser med førstehjælp. Ifølge Jens Winther venter der en stor og udfordrende opgave med få motiveret alle medarbejdere – både egne og de som arbejder for underleverandører – til at medvirke til implementeringen af nye gode vaner på byggepladsen.

- Ulykker ved fald og snublen er for eksempel blandt de fem mest udbredte arbejdsulykker i byggebranchen, og derfor er oprydning og god orden på en byggeplads altafgørende. Ikke kun fordi det ser pænt ud, men det forhindrer også en lang række ulykker, siger Jens Winther.

Han håber også på, at et øget informationsniveau og synlig skiltning på byggepladserne kan medvirke til at øge sikkerheden.

- Det er ofte ikke kun den skadelidte, der lider ved de lidt større arbejdsulykker. Det kan være voldsomt traumatiserende at opleve en arbejdsulykke, hvor man ikke er i stand til at hjælpe. Med ”Førstehjælp på Byggepladsen” håber vi, at vores folk bliver klædt på til at kunne håndtere de situationer, der opstår, så tidligere traumer og frustrationer bliver afløst af glæden og stoltheden ved at kunne hjælpe en kollega, fortæller STB-direktøren.

Artiklen er en del af temaet CSR.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109