23948sdkhjf

Her er Furesøs nye rådhus

En ny samlet rådhusløsning til over 80 mio. kr. skal opføres i totalentreprise af Anker Hansen & Co.
I Værløse skal Furesø Kommunes eksisterende rådhusbyggeri udvides med ca. 3.300 kvadratmeter til i alt 5.400 kvadratmeter. Det sker som led i en beslutning om at samle kommunens to rådhuse på én adresse.

Bæredygtighed og tilgængelighed har været nøgleord vurderingen af de fem projekter i konkurrencen, og den opgave har Anker Hansen & Co., Nord Architects og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma været bedst til at løse.

Den eksisterende rådhusbygning udvides med en tilbygning i form af en sløjfe, og fra august 2017 bliver det udvidede rådhus arbejdsplads for omkring 300 af kommunens ansatte.

- Det har længe været byrådets ambition, at vi som én kommune samles i ét rådhus. Vi har et vinderforslag, der forener ønsket om god service for borgerne med spændende arkitektur, bæredygtighed, byudvikling og tilgængelighed, siger borgmester Ole Bondo Christensen (S).

Med vindeprojektet får Furesø Kommune et rådhus, der åbner sig mod omgivelserne – også efter lukketid, hvor mødefaciliteter og udearealer kan benyttes.

- Vi håber, at Furesø Rådhus kan blive en model for fremtidens demokratiske institution og danne ramme omkring samarbejde og nye alliancer mellem det offentlige, borgere og erhvervslivet. Derfor har teamet designet en bygning, som går i dialog med sine omgivelser og sine brugere, siger Johannes Molander Pedersen, partner i Nord Architects.

Rådhusløsningen er udbudt i en samlet entreprise til en fast pris på 80,7 mio. kr., og det vurderes, at kommunen vil reducere de årlige driftsomkostninger med omkring 8 mio. kr. ved at få ét samlet rådhus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094