23948sdkhjf

Bygningskonstruktør skal styre Bispebjergs Akuthus fremad

” Det er en kompleks opgave, hvor jeg skal bruge hele paletten af, hvad jeg har lært”, siger Per Sams, der er ny seniorprojektleder på Bispebjergs milliardbyggeri.
På Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg er Per Sams blevet ansat som seniorprojektleder.

Han får dermed til opgave at stå i spidsen for arbejdet med Akuthuset og går til opgaven med en ambition om at skabe en stolthed og ejerskabsfølelse om projektet.

- Det er min ambition, at alle skal tænke ’det her er mit hus’ og føle stolthed omkring projektet. Både medarbejderne på hospitalet, patienter og pårørende og dem, der bygger huset. Det kræver, at vi lytter til alle behov og får kommunikeret, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der ikke kan, siger Per Sams.

Han har senest arbejdet med projektledelse og bygherrerådgivning hos AI, og var før dette ansat i virksomheder som Rubow Arkitekter, Sjælsø og Skanska. På uddannelsesbeviserne står der bygningskonstruktør og byggeøkonom. Hertil kommer adskillige projektlederuddannelser.

- Jeg glæder mig til det her. Det er en kompleks opgave, hvor jeg skal bruge hele paletten af, hvad jeg har lært. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med en gruppe mennesker med en bred faglighed. Når alle ikke er byggefolk, giver det naturligt nogle nye og bredere perspektiver på sagerne, siger Peter Sams.

Kommer med nye øjne
Akuthuset er det største delprojekt i Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg med et budget på 1,6 mia. kr. I alt skal der bygges ca. 67.000 kvadratmeter.

Per Sams er ansat på Bispebjerg, netop som det store projekt går ind i projekteringsfasen.

- Jeg har indtryk af, at der er gjort et stort og konstruktivt forarbejde. Det er vigtigt for succesen, at man som bygherre er beslutningsdygtig og afklaret. Jeg havde selvfølgelig gerne været med i de indledende faser, men måske er det meget godt, at jeg kommer og spørger ind med nye øjne, siger han.

En vigtig del af arbejdet bliver at styre samarbejdet med den totalrådgiver, der vinder projektkonkurrencen. Vinderen afsløres den 24. september.

Brænder for lys og præcise udbud
Per Sams kommer med to særlige fokusområder i bagagen.

Han har netop i sit tidligere job afsluttet rapporten ”Lys der forebygger” og glæder sig til at udveksle viden om lys med hospitalets klinikere og inkorporere godt lys i Akuthuset, såfremt det kan finansieres.

Det andet fokusområde er udbud i 3D med mængder.

- Jeg har i år afsluttet et par projekter med præcise mængder i udbud, hvor det lykkedes at reducere prisen på de indkomne tilbud med cirka fem pct. Hvis vi kan bruge principperne her, kan det blive til mange penge i et projekt som Akuthuset, siger Peter Sams.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078