23948sdkhjf

Det går bedre for byggebranchen

Indtjeningen pr. ansat er steget med næsten 25 procent.
Der er klar fremgang at spore blandt de udførende virksomheder i den danske bygge- og anlægsbranche. Flere virksomheder har polstret sig, mens indtjeningen pr. ansat er steget med næsten 25 procent.

Det viser en analyse udarbejdet af Dansk Byggeri og Deloitte.

- Lige nu ser vi en positiv udvikling i hele branchen. Flere virksomheder har overskud, og flere har det over en længere periode. Samtidig er færre virksomheder i fare for at gå konkurs. Det er en udvikling båret af forbedret effektivitet og lønsomhed i virksomhederne og et samlet højere aktivitetsniveau, siger partner i Deloitte, Thomas Frommelt.

Langt fra den bedste til den dårligste
Andelen af virksomheder, der har overskud, er steget fra 79 til 83 procent, mens andelen af virksomheder, der har haft overskud tre år i træk, er steget fra 55 til 60 procent.

- Den positive udvikling skyldes en række forhold, der alle har medført højere beskæftigelse og aktivitet og dermed bedre udnyttelse af materiel og medarbejdere. Det gælder især vedligeholdelsesarbejder og store offentlige investeringer, der begge har sat gang i efterspørgslen i branchen, vurderer administrerende direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen.

Det er dog ikke alle virksomheder, der er lige gode til at tjene penge. De bedste fjerdel af virksomhederne i branchen har en indtjening, der er cirka tre gange så høj som gennemsnittet.

Bygningsentreprenører har som tidligere år et betydeligt højere primært resultat pr. ansat end de øvrige underbrancher. Derimod ligger maler-, murer- og tømrervirksomheder typisk i den lave ende.

Om analysen
Analysen er udarbejdet af Deloittes branchegruppe for bygge- og anlægsbranchen i samarbejde med erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeri. Analysen er gennemført i august og september 2015.

Analysen omfatter de udførende byggevirksomheder, hvilket vil sige primært tømrere, murere, malere og entreprenører.

Analysen omfatter 2.253 virksomheder og bygger på de seneste tre års nøgletal og resultater i branchen.

Link til hele analysen

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109