23948sdkhjf

Danmark skal uddanne færre arkitekter

Regeringen reducerer optaget på design- og arkitektuddannelserne med 25 procent i løbet af de næste seks år.
Nyuddannede fra design- og arkitektuddannelserne har gennem en årrække haft en markant højere ledighed end gennemsnittet for nyuddannede fra de videregående uddannelser.

Derfor tilpasser regeringen optaget på uddannelserne fra 2016.

- Regeringen ønsker en bedre sammenhæng mellem studievalg og arbejdsmarked. Det er et tab for den enkelte studerende og samfundet som helhed, når unge bruger tid og ressourcer på at gennemføre en uddannelse, der ikke fører til beskæftigelse efterfølgende, skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

KADK skal skære mest
Regeringen begrunder sin beslutning med, at ledigheden blandt nyuddannede designere og arkitekter var over dobbelt så høj som gennemsnittet for alle videregående uddannelser i perioden fra 2008 til 2012.

Derfor skal optaget på design- og arkitektuddannelserne reduceres med 25 procent i løbet af de næste seks år med følgende fordeling:

- 30 procent på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK)
- 20 procent på Arkitektskolen Aarhus
- 15 procent på Designskolen Kolding

Uddannelsesbevillingen reduceres i takt med, at dimensioneringen indfases. De frigjorte midler er så efterfølgende til rådighed på de uddannelser, hvor de studerende forventes optaget i stedet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143