23948sdkhjf

Staten laver drikkevandsrazzia i efteråret

Myndighederne vil i resten af 2015 besøge de virksomheder, som sælger drikkevandsudstyr.
Alle rør og haner og alt andet, som drikkevandet passerer, skal mærkes med en godkendelse, der hedder Dråben, og nu vil Trafik- og Byggestyrelsen bruge resten af året på at tjekke, om det rent faktisk sker, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Styrelsen vil sammen med Dansk Standard besøge en række virksomheder for at kontrollere, om de byggevarer, der markedsføres og sælges til kontakt med drikkevand, opfylder reglerne. Besøgsturnéen vil slutte inden årets udgang.

- Ved besøget kontrollerer vi, om de byggevarer, der er i kontakt med drikkevand, har en godkendelse og er mærket med Dråben, skriver kontorchef Marie Louise Hansen fra Trafik- og Byggestyrelsen i pressemeddelelsen.

Den virksomhed, som har indhentet godkendelsen af en vare, har ansvar for, at byggevarer bliver godkendt og forsynet med korrekt mærkning, inden de bliver markedsført og solgt.

- Ordningen er med til at sikre, at kvalitetskravene til drikkevand fortsat er overholdt, når vandet kommer ud til forbrugernes taphaner, fortsætter Marie Louise Hansen i pressemeddelelsen.

Godkendelsesordningen er obligatorisk og betyder, at byggevarer, der er i kontakt med drikkevand, skal testes, godkendes og mærkes, inden det er lovligt at markedsføre og sælge dem i Danmark.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081