23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Staldbyggeri gået i stå

Byggeriet af staldanlæg for husdyrbrug er i Danmark sat på vågeblus. Ikke fordi landbruget ikke har behov for nye anlæg. Heller ikke fordi, der ikke er ansøgninger om godkendelse af byggeprojekter hos myndighederne eller fordi byggeriet ikke kan levere, men fordi sagsbehandlingstiderne i kommunerne er urimeligt lange
Kommunerne samler bunker af ansøgninger om miljøgodkendelser af staldbyggeri fra dansk landbrug, og ekspeditionstiden på sagerne er nu så lang, at staldbyggeriet i praksis er gået i stå.

- Det er naturligvis en uholdbar situation, at byggeriet ikke kan komme til at hjælpe danske landbrugsbedrifter med at skabe tilstrækkelige og tidssvarende staldbygninger, siger afdelingschef i Dansk Byggeri, Niels Nielsen.

Dansk Byggeri har netop i en henvendelse til Miljøministeriet tilbudt at hjælpe med ideer til, hvordan man kan skabe en kortere sagsbehandlingstid for ansøgninger om etablering, forbedring eller udbygning af staldanlæg.

Dansk Byggeri foreslår i henvendelsen, at Miljøstyrelsen tager kontakt med Erhvervs- og Byggestyrelsen, som for kort tid siden barslede med et forslag til ændring af byggeloven, så sagsbehandlingen af ansøgninger om bolig- og erhvervsbyggeri kan afbureaukratiseres og behandlingstiden forkortes.

- Dansk Byggeri har bidraget med ideer til forbedringer af byggesagsbehandlingen, og vi er overbeviste om, at mange af vores forslag også kan bruges i til at afkorte sagsbehandlingen for miljøgodkendelser af staldanlæg til husdyrbrug, siger Niels Nielsen.

Dansk Byggeri forventer derfor snarest en dialog med Miljøstyrelsen med henblik på at afhjælpe det alvorlige problem, der er med miljøgodkendelserne af staldanlæg til husdyrbrug.



Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141