23948sdkhjf

Rambøll laver fjernkøling i Mekka

Et af verdens største fjernkølingsprojekter får dansk rådgiver.
Rambøll har netop vundet et af verdens største fjernkølingsprojekter. Det skal ligge i Mekka og er en del af det storslåede King Abdul Aziz Road Project, der skal forbedre pilgrimsaktiviteterne under Hajj.

I løbet af de sidste otte år er 3.600 faldefærdige bygninger revet ned i Mekka for at gøre plads til en ny central fodgængerrute. The King Abdul Aziz Road Project er 3,65 km lang, i gennemsnit 320 meter bred og strækker sig fra byens udkant til den hellige moské.

Projektet omfatter opførelse af to veje, en metrolinje, en stor moské og over 200 bygninger, der skal huse mere end 100.000 mennesker. Rambøll står som teknisk rådgiver for fjernkølingsprojektet og vil levere konceptuelt design, kravspecifikationer og udbud.

- Dette er et meget spændende projekt. Projektet får brug for 150 MW strøm til at producere 500 MW køling, og det har en væsentligt effekt på el-nettet. Vi vil i første omgang finde det optimale koncept, hvor vi vil bestemme typen og antallet af fjernkølecentralerne, rørsystemet og bygningstilslutningerne. I fase to vil vi hjælpe kunden med udbud og valg af entreprenør, siger Jens Ole Hansen, leder af Rambølls afdeling for international fjernkøling.

Det samlede byggeri dækker et område på 6,3 millioner kvadratmeter og tidsrammen for projektet er cirka 10 år. Kunden er Umm Al Qura for Development & Construction Company.

Det nye King Abdul Aziz Road Project forventes at kunne forbedre forholdene omkring pilgrimsaktiviteterne under Hajj.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109