23948sdkhjf

Aarhus-firma blæste på stilladspåbud

Trods fare for kollaps, blev et strakspåbud ikke efterkommet under ombygningen af en tagetage i midten af Aarhus
En stilladsoverdækning i Aarhus midtby var i fare for at styrte, vurderede Arbejdstilsynet. Alligevel ville det århusianske tømrerfirma Høgh & Rousing Håndværk ikke efterkomme et strakspåbud om at tage det ned, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Det skabte frustration hos både myndigheder og stilladsarbejdere. Ifølge Licitationen måtte tilsynet true med politianmeldelse, før tømrerfirmaet tog overdækningen ned, som var rejst i seks etagers højde i en baggård i Jerichausgade, hvor loftskamre er ved at blive omdannet til boliger.

Høgh & Rousing Håndværk afviser dog, at firmaet lod stå til. Firmaet mener, at konstruktionen var holdbar og at det er uretfærdigt, hvis sagen fører til bøde.

- Overdækningen er sat op i god tro, og vi havnede i en situation, hvor vi ikke kunne få nogen til at tage overdækningen ned og umiddelbart sætte en ny op. Hvis der ikke var overdækning, var det et hus uden tag og risiko for ødelæggelse af de lejligheder, vi går og laver. Vi har nu lavet en overdækning med presenninger direkte på taget, så vi beskytter vores arbejde, siger Allan Rousing til Licitationen.

Tømrerfirmaet fik 17. september et påbud af Arbejdstilsynet om at dokumentere overdækningens styrke og stabilitet. Arbejdstilsynet underkendte beregningerne, og 29. september blev firmaet påbudt at fjerne overdækningen. 5. oktober konstaterede Arbejdstilsynet, at stilladset stadig fremstod, som da påbuddet blev udstedt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11