23948sdkhjf

Spadestik i Vejle Fjord

Den nye bydel Havneøen i Vejle kom fredag et spadestik nærmere sin realisering.
En ø med ni boligtårne midt i Vejle Fjord og med lystbådehavn og arkitektur i verdensklasse som nærmeste naboer. Det kan borgerne i Vejle nu begynde at glæde sig til, efter spadestiksceremonien i fredags markerede byggestarten på første etape af det markante byggeri på Havneøen.

- Vi starter med at bygge de yderste bygninger

Fakta om Havneøen

Omfang: 23.000 m2 boliger og landskabsplan
Opførelse: 2015-2018
Bygherrer: Kirk Property og AP Pension
Arkitekt: Arkitema Architects
Ingeniør: Hundsbæk & Henriksen
på Havneøen, så dette boligområde gøres færdigt og sælges i takt med, at byggeriet rykker ind mod land. Det giver mindst besvær for de første beboere og sikrer at området er attraktivt fra dag ét, forklarer projektdirektør Benny Kahr Andersen fra Kirk Property, som i samarbejde med AP Pension står bag udviklingen af Havneøen.

Projektet opføres som nabo til Kirk Kapitals kommende hovedsæde.

Ni bygninger ved kanalmiljøet
Projektet på Havneøen er tegnet af Arkitema Architects. I alt opføres ni unikke bygninger i varierende højde med de inderste rettet mod et hyggeligt kanalmiljø og de yderste med udsigt ud over havnepromenaden, fjorden og Kirk Kapitals kommende hovedsæde.

- Hvert af de ni boligtårne skal have sin egen identitet, men uden at sætte samhørigheden over styr. Der skal også være et harmonisk udtryk, som vi blandt andet opnår ved, at alle tårnene opføres i teglsten med varierende varme nuancer, forklarer Kim Risager, der er partner i Arkitema.

I første fase opføres 54 boliger, der spænder fra 2-værelses lejligheder til 2-etagers penthouselejligheder og varierer fra ca. 80 til ca. 300 kvadratmeter. Med de unikke udsigtsforhold bliver Havneøen en af de mest attraktivt beliggende bydele i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094