23948sdkhjf

Nu er lejeboliger med i BoligJobordningen

Den 23. november er der frist for at få del i de 27 millioner, som i 2015 er afsat til formålet.
Udlejere af ejendomme med mindst 12 beboelseslejemål kan nu søge midler til energirenovering og klimatilpasning af deres ejendomme for indeværende år.

Fristen er dog kort. Senest den 23. november skal udlejeren ansøge om at få del i de 27 millioner kroner, der er afsat til formålet.

- Det er regeringens aftale med DF, Alternativet, SF og de konservative om en videreførelse af BoligJobordningen, som udviklings-, integrations- og boligminister Inger Støjberg nu affyrer første trin af, nemlig de private udlejeres adgang til støtte til energi- og klimaformål, siger direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

Tilskuddet udgør 20 procent af udgifterne til arbejderne, dog maksimalt 30.000 kroner pr. bolig og maksimalt 1,5 millioner kroner pr. ejendom. Udlejeren kan søge del i midlerne, når der er positive tilkendegivelser fra et flertal af beboerne. Der kan fremover som noget nyt også ydes tilskud til rådgivning vedrørende tekniske, juridiske, organisatoriske og økonomiske forhold.

I Dansk Byggeri glæder man sig over udvidelsen af BoligJobordningen, men Michael H. Nielsen har svært ved at forstå logikken i, at landets andelsboligforeninger ikke er kommet med i denne omgang.

- De burde have været en del af aftalen, og det bør være et mål at få andelsboliger med i fremtidige aftaler, siger han.

Beløbet til renovering af private udlejningsejendomme vil i 2016 og 2017 blive forøget til 50 millioner kroner pr. år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098