23948sdkhjf

Skou Gruppen udvider Dragør Skole Nord

Tilbygningen opføres på et grønt areal ved siden af den eksisterende skole.
Efter tre måneders planlægningsarbejde, hvor tilbygningen er tegnet og byggeprocessen planlagt, starter Skou Gruppen nu på at udvide Dragør Skole Nord.

Det blev markeret på byggegrunden den 22. oktober, hvor byens borgmester, Eik Dahl Bidstrup, tog første spadestik med elever fra de mindre klasser som tilskuere.

Tilbygningens fleksibilitet gør det muligt at leve op til folkeskolereformens krav til undervisningen.

Dragørs borgmester, Eik Dahl Bidstrup, har netop taget første spadestik på byggeriet, hvor Dragør Skole Nord udvides med en tilbygning, som bygges sammen med den eksisterende bygning. Det er entreprenørvirksomheden Skou Gruppen, der varetager byggeriet i totalentreprise.

Skolen udvides fra to et halvt til tre spor per klassetrin, hvilket giver plads til cirka 900 børn på Dragør Skole Nord.

I den nye tilbygning bliver der blandt andet seks nye hjemklasser, grupperum og fællesarealer. I to af de nye klasselokaler etableres foldevægge, så lokalet kan lægges sammen med lokalet ved siden af. Det giver mulighed for, at eleverne kan lave gruppearbejde, og at der kan afholdes større arrangementer. I tilbygningen bygges også nye teknik- og depotrum samt garderober.

- I udformningen af bygningen har vi lagt vægt på, at det bliver en smuk, lys og fleksibel bygning. Erfaring har vist os, at skolers behov ændrer sig med årene, og derfor skal bygningen være fleksibel. De bærende vægge er placeret på en måde, der gør det nemt at ombygge tilbygningen, hvis den i fremtiden skal bruges eller indrettes på en anden måde, siger Martin Skou Heidemann, direktør i Skou Gruppen.

Den nye tilbygning bygges på et grønt areal ved siden af Dragør Skole Nord og forbindes med den eksisterende bygning via en gangbro over en lysgård mellem skolen og det grønne område. Tilbygningen bygges op af betonelementer og mursten, så den kan holde til det slid, som en skole udsættes for.

- Vi har fra starten tænkt ind i projektet, at det skal være en solid bygning, så den bliver billig i drift. Gennem 10 år har vi lavet vedligeholdelsesopgaver på skoler på grund af vores driftsaftaler med kommuner, og vi har efterhånden renoveret næsten 100 skoler. Den erfaring vi har fået derigennem, har vi tænkt ind i projektet i forhold til minimalt vedligehold og maksimal fleksibilitet, forklarer Martin Skou Heidemann.

Projektsummen for udvidelsen af Dragør Skole Nord er 12 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078