23948sdkhjf

Nu kan din bygning få DGNB Platin

Den danske DGNB-ordning introducerer nye certificeringskategorier.
Green Building Council Denmark og DGNB fornyer kategorierne for certificering af bygninger og byområder.

Som det højeste niveau introduceres nu platin. Kravene til et platincertifikat svarer nøjagtigt til de tidligere krav til et guldcertifikat.

Ud over platin, vil nye bygninger fremover kunne opnå DGNB certifikatet guld og sølv. Green Building Council vil sørge for at fremsende nye plaketter og certifikater svarende til de nye kategorier til alle DGNB- certificerede bygninger i Danmark.

- Med introduktionen af platincertifikatet imødekommer vi et udbredt ønske blandt vores medlemmer og markedet. Især i det internationale miljø, er det tydeligt, at beslutningen for eller imod en certificeringordning i nogle tilfælde afhænger mere af farven på medaljen og mindre af indholdet, og dermed de verificerede kvaliteter i bygningen eller bydelen. Det er dette forkerte beslutningsgrundlag, DGNB har ønsket at bringe tilbage i balance, og dermed sikre en bedre sammenlignelighed mellem ordningerne, siger bestyrelsesformand Nikolaj Hertel.

Ændringerne består ganske enkelt i, at det tidligere bronzecertifikat nu udskiftes med et sølvcertifikat, det tidligere sølvcertifikat udskiftes med et guldcertifikat og endelig bliver det højeste udmærkelsesniveau platin. DGNB som bæredygtighedsklasse og kriterierne forbliver uberørte.

- DGNB som bæredygtighedsklasse er stadig den mest omfattende certificering på markedet med de højeste kvalitetsstandarder. Som DGNB-partner er vi enige i, at vi med platincertifikatet også viser en anerkendelse af den opbakning og det engagement, som vi oplever fra vores stakeholders så som bygherrer og rådgivere, siger direktør Mette Qvist.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14