23948sdkhjf

3XN præsterer rekordoverskud

Men der er stadig plads til forbedring, når det gælder evnen til at tjene penge, understreger tegnestuens nye direktør.
- Jeg er super stolt over resultatet, som er glimrende. Men det sted, hvor jeg for alvor kigger, er på overskudsgraden. Og den er ikke helt lige så høj som sidste år.

Hverken glæden eller ærgerrigheden er til at tage fejl af, når Morten Stahlschmidt skal sætte ord på regnskabsåret 2014/15 hos 3XN A/S. For selv om årets resultat på 13,3 mio. kr. lige netop er et mulehår bedre end det hidtidige rekordoverskud på 13 mio. kr. i 2011/12, så kan evnen til at tjene penge på driften forbedres.

Overskudsgraden var således på 14,7 procent i det netop overståede regnskabsår, mens den i rekordåret 2011/12 lå på 20,3 procent. Og det skal 3XN gå efter at gentage og forbedre.

- Jeg håber da klart, vi kommer derop igen. Overskudsgraden siger noget om virksomhedens evne til at tjene penge ud fra, hvad der er muligt i forhold til omsætningen. Men jeg vil da også gerne have en stor omsætning, siger Morten Stahlschmidt, der tiltrådte som adm. direktør for 3XN d. 1. januar.

Iskolde kalkuler
Han er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole og har desuden en Executive MBA fra Copenhagen Business School. Før ansættelsen i 3XN fungerede han som tegnestuechef for Arkitema, og Morten Stahlschmidt er derfor meget bevidst om at finde balancen mellem det rentable og det fagligt udfordrende i tegnestuens projekter.

Kort sagt skal 3XN beskæftige sig med de store og spændende projekter, fordi det brander virksomheden bedst muligt – og så er det det sjoveste at arbejde med. Men det må aldrig ske, uden økonomien i projektet tillige er endevendt og godkendt.

- Vi laver iskolde kalkuler af, hvad der er interessant og hvad der ikke er interessant. Det bliver vi nødt til, for når vi går ind i de store projekter, sætter vi nogle enormt dygtige mennesker til at udføre arbejdet. Vi skyder os selv i foden, hvis de dygtige mennesker sidder og laver opgaver for en bygherre, der egentlig ikke er interesseret i stor arkitektur.

Skal beholde ben i Danmark
Et andet balancepunkt ligger mellem Danmark og udlandet, idet sidstnævnte udgør en stadig stigende del af omsætningen, så det nu er 80 procent af aktiviteterne, der ligger uden for Danmarks grænser. 3XN’s ambitioner er til fortsat vækst i udlandet – men Danmark må aldrig glemmes.

- Det er en stor interesse for mig, at vi dyrker det danske, så vi bibeholder et ben i Danmark. Vi skal fastholde danskheden i tegnestuen, så vi ikke mister det, der gør os specielle. Ja, vi skal bygge stort og imponerende, men det skal også være bygbart. Jeg tror, vi mister noget essentielt, hvis vi mister evnen til at kunne agere i det danske marked, fastslår Morten Stahlschmidt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109