23948sdkhjf

Esbensen åbner afdeling i Oslo

Efterspørgslen på bæredygtige energiløsninger får dansk ingeniørfirma til at åbne ny internationale afdeling.
De stigende energipriser, kombineret med den voksende interesse for udledningen af CO2, har fået nordmændene til at øge fokuseringen på bæredygtige energiløsninger i alle former for byggeri – lige fra de avancerede arkitektoniske nybyggerier til renovering af bevaringsværdige ejendomme.

Interessen betyder, at det internationalt kendte ingeniørfirma, Esbensen Rådgivende Ingeniører A/S, nu åbner afdeling i den norske hovedstad. Det er anden gang firmaet, hvis historie går tilbage til 1947, etablerer kontor i udlandet. Tidligere i år har selskabet sammen med Sloth Møller A/S åbnet kontor i Ho Chi Minh City i Vietnam. I dag har selskabet kontorer i København Sønderborg og Århus.

Esbensen har de senere år specialiseret sig i etablering af samarbejder på tværs af traditionelle faggrænser. På den måde skabes konsensus om energirigtige løsninger.

- Det handler om, at bygherren får mest byggeri for sine penge. Derfor er det vigtigt, at arkitekter, ingeniører og bygherre gennemdrøfter målet med et projekt inden, der er slået én eneste streg, siger afdelingsleder og civ. ing. Henrik Sørensen. Han får i den indledende fase ansvaret for det norske kontor.

- Vi skaber det miljø, der giver arkitekten friheden til at designe det unikke byggeri og samtidig sikre, at de energimæssige forhold er optimale. Det har betydning for de senere driftsomkostninger.

Blandt de opgaver Esbensen allerede er involveret i, i den norske hovedstad er et projekt omfattende 80.000 etagekvadratmeter for den norske bank DnB NOR – et projekt som udføres i tæt samarbejde med Dark Arkitektfirmaet i Oslo.

Esbensen beskæftiger 50 medarbejdere og hører til i rådgivernes internationale sværvægtsklasse. Spidskompetencen er alle former for energi- og miljørigtige løsninger. Selskabet er eksempelvis ansvarlig for gennemførelse af en række store EU-projekter, og firmaets direktør Torben Esbensen har indtil i år været præsident for den verdensomspændende solenergiforening ”International Solar Energy Society” med 35.000 medlemmer. Sammen med arkitektfirmaet Entasis vandt Esbensen den internationale konkurrence om udviklingen af Carlsberg-grunden i Valby ved København.

Kilde: Esbensen Rådgivende Ingeniører A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078