23948sdkhjf

Vil udvikle ny metode til bæredygtigt byggeri

DTU og JJW Arkitekter samarbejder om et ErhvervsPhD-projekt. Med afsæt i DGNB-ordningen er målet at udvikle en mere holistisk tilgang til udviklingen af bæredygtigt byggeri.
Under overskriften ”Udvikling af en metode til integreret bæredygtigt design” skal Mathilde Landgren over de næste tre år arbejde på at udvikle en ny, mere holistisk tilgang til bæredygtigt byggeri.

Mange rådgivere efterspørger en enkel metode til at udvikle projekter, hvor bæredygtighed er tænkt ind i alle designfaser. Målet med projektet er at udvikle en sådan metode til integreret bæredygtigt design.

- Metoden skal være let at implementere for alle aktører og skal sikre, at bæredygtighed bliver tænkt ind fra den første skitse med værdiskabende konsekvenser for alt fra design, projektering, udførelse til drift og vedligehold, siger Mathilde Landgren.

Hun er nyuddannet civilingeniør i Bygningsdesign fra DTU og skal gennemføre sit projekt som en ErhvervsPhD i samarbejde med DTU og JJW Arkitekter.

Med samarbejdet ønsker DTU at videreudvikle sin forskning i BIM-baserede designprocesser og udvide det fokus, som DTU Byg hidtil har haft på indeklima og energibalance til også at inkludere Life Cycle Analysis.

- Dermed vil vi udvide bredden af de parametre, vi tager ind i designprocessen i samarbejde med erhvervslivet, siger Lotte Bjerregaard Jensen, lektor på DTU Byg og medvejleder på projektet.

Mathilde Landgren arbejde tager udgangspunkt i ”Integreret Energi Design”-metoden, og hensigten er at videreudvikle denne ved at se bredt på flere bæredygtighedsparametre med udgangspunkt i DGNB-certificeringssystemet.

Hos JJW Arkitekter har man en stærk tradition for at ansætte Erhvervs-PhD’ere. I løbet af 2015 har virksomheden allerede været med til at afslutte to projekter inden for henholdsvis bæredygtige systemleverancer og akustiske rumdannelser, og tidligere på året blev Sidse Martens Gudmand-Høyer ansat som Erhvervs-PhD for at forske i værdibaseret udvikling af Danmarks almene boliger.

- Hos JJW Arkitekter har vi gennem mange år arbejdet med en helhedsorienteret tilgang til bæredygtighed. I foråret ansatte vi en faglig leder af bæredygtighed, som skal sikre, at bæredygtighed bliver en naturlig del af alle vores projekter. Ansættelsen af Mathilde Landgren er et yderligere tiltag, siger David Ploug, der er jobmanager hos JJW Arkitekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112