23948sdkhjf

Skagen Havn vil være endnu større

Danmarks største fiskerihavn kunne torsdag løfte sløret for planer om en tredje udvidelsesetape til tre-cifret millionbeløb
Det er kun godt fire måneder siden den seneste udvidelse af Skagen Havn blev officielt indviet. Men nu er barren sat endnu højere - det er ikke længere nok at være størst i Danmark. Derfor skal en tredje udvidelse hjælpe havnen med at nå målet om at blive Nordeuropas største fiskerihavn.

Nyheden blev præsenteret på en konference i Skagen foran 100 særligt inviterede, hvor Transportmagasinet var iblandt. Konferencens fokus lå på præsentationen af Skagen Havns nye strategi, der udover vækst i fiskeriet også skal styrke havnens position som krydstogts-destination og for bunkring og maritim service.

For havnedirektør Willy B. Hansen var det en stor ting at kunne indvi offentligheden, ikke bare i strategien, men også i planerne om den nye udvidelse:
FAKTA: Hvad skal der til før havneudvidelsen realiseres?

- Indledende skitseforslag
- Projektforslag og undersøgelser
- Myndighedsbehandling
- EU-udbud med prækvalifikation

Og så skal der gennemføres en række undersøgelser:
- Geoteknisk undersøgelse med boringer
- Modellering med strøm og tilsanding
- Bølgeuro og bølgeforhold
- Designforhold
- VVM undersøgelse

- Det betyder rigtig meget. For det første synes jeg, det viser, at det arbejde, vi har gjort indtil nu, med at få etape to på plads, bærer frugt. Og det viser også, at virksomhederne har fået nogle rammebetingelser, der gør, at de ser videre frem, de ser yderligere vækst. Så vi ser frem til at grundlaget for vores strategi og ikke mindst etape tre ser solidt ud, og vi glæder os til at gå igang med arbejdet med at etablere den, siger han til Transportmagasinet.

Udbyggelsen af havnens arealer med endnu en stor kaj, der giver havnen mulighed for at tilbyde den plads, som virksomhederne desperat har brug for, hvis ambitionen om vækst skal føres ud i livet.

- Virksomhederne efterspørger arealer til flere egne udvidelser. De arealer findes ikke i dag, og dem vil vi skabe for at imødekomme behovet. Det, at vi gennem strategisk udvikling kan være med til at skabe en organisk vækst, styrker entydigt havnen og værdiskabelsen, siger Willy B. Hansen.

Havnedirektøren er ikke meget for at give et præcist beløb på, hvad man er klar til at betale for udvidelsen, men han vil godt forsigtigt sjusse sig frem til ca. 280 mio. kr. som et udgangspunkt.

Forud for, at udvidelsen kan komme i udbud, ligger dog et stort arbejde med at søge godkendelser og få bindende tilsagn fra aktørerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094