23948sdkhjf

Farvel til myter om murværk

”Murværksdag 2015” giver byggebranchen en opdatering på forskning i nye materialer og metoder.
Det murede byggeri fylder godt i det danske landskab, for det populære byggemateriale egner sig rigtig godt til det danske klima.

Op mod 95 procent af landets bygninger har en facade af tegl, og der er et væld af variationer i materialevalg, facadeopdeling, farvesætning og detaljeudformning, som er med til at individualisere det enkelte hus.

I 2014 lagde Teknologisk Institut hus til en velbesøgt Murværksdag. For selv om byggetraditionen er gammel, og materialet stort set uændret gennem tiden, bliver der kontinuerligt udviklet nye og spændende metoder og produkter.

Det vil konsulent og restaureringsarkitekt, Thea Bech-Petersen, gerne fortælle om, og derfor har murværkscentret på Teknologisk Institut valgt at arrangere Murværksdag igen i år. Det sker den 26. november.

- Vi vil gerne dele vores nye viden med branchen, og så benytter vi også dagen til at aflive myter og svare på spørgsmål. Jeg får tit henvendelser fra byggeriets parter om fx energirenovering af muret byggeri og ofte tager spørgsmålene afsæt i myter, fortæller Thea Bech-Petersen.

Fokus for dette års Murværksdag er kulturarv og nye måder at anvende tegl på. Ifølge Thea Bech-Petersen vil der være nyttig viden at hente for både bygherrer, ingeniører, arkitekter, murere, entreprenører og materialeproducenter.

- Vi ser blandt andet på kulturarven som ressource samt et nyt energirenoveringskoncept for etageejendomme, hvor den murede facade bevares. Vi tager også udfordringer med det klassiske murværk og traditionelle håndværk op og ser nærmere på, hvordan kvaliteten bliver opretholdt. Om eftermiddagen ser vi nærmere på nye måder man kan anvende tegl på samt mere tekniske emner som fx mørtelvalg og fugtisolering samt seneste nyt om fremstilling af bæredygtig tegl, fortæller hun.

Temadagen afholdes den 26. november 2015 på Teknologisk Institut, Kongsvang Allé 29, 8000 Aarhus C. fra kl. 9.00-16.30. Det koster 975,- ex. moms at deltage i temadagen. Tilmelding via www.teknologisk.dk , hvor du også kan se programmet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11