23948sdkhjf

H+H-familiestrid fortsætter

De indbyrdes stridigheder mellem de to familiegrene i porebetonkoncernen H+H eskalerer. Det er handlen med magtfulde A-aktier, der er kimen til stridighederne. Nu mistænker den ene del af familien den anden for at planlægge et hemmeligt salg af hele koncernen.
Koncernens værdi og de potentielle vækstmuligheder hæmmes af den interne strid mellem de to magtfulde familier bag H+H International.

Efterkommerne af H+H-stifter Henrik Henriksen er delt i to lejre. Enkefru Plums støttefond, bestyret af advokat Christian Harlang, og Riis-Hansen-Gruppen med Kresten Andersen Bergsøe i spidsen. Sidstnævnte er Henrik Henriksens oldebarn.

De to grene af efterkommere kan ikke blive enige om handel med de stemmetunge A-aktier. Enkefru Plums Støttefond mistænker Riis-Hansen-gruppen for hemmeligt at planægge et salg af hele H+H. Det afvises dog blankt af Riis-Hansen- gruppen.

Ifølge Fonden har Riis-Hansen Gruppen budt 200 mio. kr. i 2006 og 300 mio. kr. i 2007, men fonden har afvist tilbuddene, da man følte de var for lave.
- På baggrund af en række henvendelser, vi har fået, har vi indtryk af, at Riis-Hansen gruppen planlægger at købe os ud billigt og derefter realisere en stor fortjeneste ved at sælge H+H til en europæisk kapitalfond, siger Christian Harlang til dagbladet Børsen.

Kresten Andersen-Bergsøe afviser den påstand.

- Vi har gentaget i 10 år, at vi har ingen intentioner om sælge virksomheden, vi har kun interesse i at udvikle den. Det spørgsmål har ikke bevæget sig en millimeter, og det kommer det heller ikke til. Det handler ikke om at score en gevinst, så havde vi gjort det for længe siden, siger Kresten Bergsøe.

Ikke desto mindre fortsætter stridighederne.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.197